Last news in Fakti

13 Декември, 2021 20:00 2 208 0

Усик предизвика „Канело“ на двубой, щом мексиканецът ще прескача категориите

  • олександър усик-
  • саул алварес

Двамата в момента са считани за най-добрите боксьори изобщо на нашето време

Усик предизвика „Канело“ на двубой, щом мексиканецът ще прескача категориите - 1
Снимка: БГНЕС

Светът на бокса отдавна не е имал толкова много топ боксьори, които да доминират в различните дивизии, както го правя Олександър Усик и Саул Алварез, като дори двамата са определяни за едни от най-великите в спорта. Повод за подобно твърдение е фактът, че двамата сменят с лекота категориите без това да се отразява на резултатите им.

Мексиканецът дори обяви, че след абсолютната шампионска титла в суперсредна категория иска да да се качи с две нива нагоре, за да се бие с носителя на титлата на WBC в полутежка Илунга Макабу. Това предизвика редица полемики, но и вълнение в боксовия свят.

Усик също реши да се намеси в дебатите, че дори отправи предизвикателство към „Канело“, за да се срещнат в полутежка категория, където до скоро украинеца също бе безспорен шампион. Условието му обаче е федерациите да му позволят да запази поясите от тежка категория, тъй като иска да продължи кариерата си имено на това ниво, цитиран от журналиста Майкъл Бенсън.

Сблъсък между Усик и „Канело“ със сигурност би бил сензацията, ако не на века, то със сигурност на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА