Last news in Fakti

15 Декември, 2021 11:01 1 348 2

Историята говори лошо за Лудогорец в битката за титлата

  • лудогорец-
  • цска-
  • футбол-
  • пирин благоевград

Няма случай в историята на българския футбол, при който отбор да е инкасирал пет попадения на своя стадион в среща от първенството и в крайна сметка да е станал шампион

Историята говори лошо за Лудогорец в битката за титлата - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец допусна шокираща домакинска загуба с 3:5 от Пирин и понесе тежък удар по шампионските си амбиции. Това е първият случай, в който „орлите“ допускат пет гола в Разград.

Няма случай в историята на българския футбол, при който отбор да е инкасирал пет попадения на своя стадион в среща от първенството и в крайна сметка да е станал шампион, сочи справка на „Мач Телеграф“.

През сезон 1968/69 ЦСКА се води символичен домакин при историческата загуба с 2:7 от Левски и все пак по-късно става шампион. Дербито обаче се играе на „Васил Левски“, а не на „Армията“ и поради това този случай не би следвало да се брои.

Що се отнася до тежки поражения на действащия шампион като домакин, най-сериозното принадлежи на Левски. През сезон 1985/86, бидейки действащ първенец, „сините“ са разгромени от Ботев (Враца) с 6:3 на „Герена“. През въпросното първенство Левски е кадрово обезкървен заради наказанията на няколко важни играчи след сбиването с ЦСКА във финала за Купата през 1985 г.

Берое пък е пускал цели осем гола в сезон, в който става шампион, но не като домакин, а като гост. Отново става дума за 1985/86, когато старозагорци са разбити в Пловдив с 8:1 от преследвача си в класирането Ботев.

Статистиката и историята на българския футбол обаче не оставят шансове за титла на Лудогорец след тежката загуба от Пирин. Това е добра новина за ЦСКА, който в понеделник приема „орлите“ в отложен мач. Ако утре „армейците“ победят Арда, а след това спечелят и срещу разградчани, то двата претендента за титлата ще завършат годината с равен брой точки.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    6 0 Отговор
    Тогава челното тото не е било фактор.
  • 2 Стойчо млзденов

    2 0 Отговор
    Ще строим стадион затова ще станем шампион