Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 14:10 2 094 2

От Mercedes обясниха защо са решили да се върнат към сребристото оцветяване на колите си

  • mercedes-
  • формула 1-
  • тото волф

Първоначалното промяна бе направена в знак на подкрепа към борбата срещу расизма и кампанията „Black Lives Matter“

 От Mercedes обясниха защо са решили да се върнат към сребристото оцветяване на колите си  - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на тима на Mercedes Тото Волф обясни защо в лагера на германския отбора са решили да се върнат към сребристото оцветяване на колите си за сезон 2022 във Формула 1, след като през последните две години те бяха черни.

 От Mercedes обясниха защо са решили да се върнат към сребристото оцветяване на колите си
Снимка: БГНЕС

Първоначалното промяна бе направена в знак на подкрепа към борбата срещу расизма и кампанията „Black Lives Matter“. В последствие самият отбор създаде собствени инициативи за привличането на повече цветнокожи хора, които да работят в тима.

За 2022 година обаче от Mercedes избраха да се завърнат към традиционния си сребърен цвят, като по думите на Волф тази промяна бе направена защото сребърното е в „ДНК-то на Mercedes“.

 От Mercedes обясниха защо са решили да се върнат към сребристото оцветяване на колите си
Снимка: БГНЕС

„Черната разцветка бе ясен знак, който показа на света каква е нашата мисия, която е да стане по-разнообразен тим. То стана част от нашето ДНК. Част от него е и сребърното, което е част от нашата богата история, историята на „Сребърните стрели“. Като отбор ние надраснахме това да сме само „Сребърните стрели“ и затова оттук нататък нашите цветове ще бъдат черно и сребърно“, каза Волф.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шарен свят

    8 0 Отговор
    „Черната разцветка бе ясен знак, който показа на света каква е нашата мисия, която е да стане по-разнообразен тим.Тогава сложете жълто и червено,все пак има азиатци и индиянци.
  • 2 Хайде де

    6 2 Отговор
    Без оправдания и шикалкавене. На всички е ясно каква беше причината. А СРЕБЪРНИТЕ СТРЕЛИ съществуват от 90г. Само че еди кой си не само ви почерни ами ви постави и на КОЛЕНЕ! СРАМ СРАМ.......