Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 10:51 2 498 4

Хамилтън обнадежди феновете си

  • люис хамилтън-
  • предсезонни тестове-
  • формула 1-
  • мерцедес

Седемкратният световен шампион бе най-бърз по време на вчерашните тестове

Хамилтън обнадежди феновете си - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборите на Мерцедес и Ред Бул доминираха по време на предсезонните тестове в Барселона преди първия кръг от надпреварата във Формула 1 за 2022 година.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън бе най-бърз по време на вчерашните тестове, пред съотборника си от Мерцедес Джордж Ръсел и пилотите на Ред Бул Серхио Перес и първенецът за 2021 година Макс Верстапен.

Дуото от Мерцедес постави по-добрите си времена с по-меки и по-бързи губи.

„Не сме напълно щастливи от баланса на колата, но ние сме тук, за да се учим и направихме някои добри експерименти. Доволни сме от посоката на развитие“, коментира Ръсел.

Отборите на Макларън и Ферари не се доближи до върха в класирането в петък, но дадоха сигнали за силата си в предишните дни. Ландо Норис бе най-бърз със своя Макларън в първия ден на тестовете, а Шарл Льоклер от Ферари даде най-добро време във втория.

„Не мисля, че ситуацията е отлична, но сме в добра позиция. Стартът е добър, просто трябва да изчистим нещата“, заяви Норис.

Световният шампион Макс Верстапен коментира, че е доволен от баланса на автомобила.

„В Бахрейн обаче ще е напълно различно, тъй като ще е първото състезание за сезона. Опитвам се да остана концентриран върху тестовете и да опозная всеки аспект от колата“, каза нидерландският пилот.

Следващите тридневни тестове са насрочени за 10-12 март в Бахрейн, точно преди старта на сезон 2022 на 20 март.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нагласен шампион

    10 8 Отговор
    Най добър когато се състезава сам...Натисне ли го някой и почва да реве и да се оплаква
  • 2 Я, тъмнозеления

    6 5 Отговор
    имал и фенове?!? 🤔
  • 3 Винету

    7 7 Отговор
    Пожелавам успех и осма титла на най великият след Шумахер. Раззмажи пъпчивито момченце.
  • 4 Глупко

    1 2 Отговор
    Значи туй винетуто само "много ЕнтЕлегентни"люде го споменават! Или фенове на кафЕвия, или някой огнеборец - магистралояд...