Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 13:28 2 497 16

Джокович: Искам да бъда единственият собственик на тялото си, то е моят инструмент

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ваксини-
  • ваксина

В този момент усещам нужда да предпазя тялото си и нямам чувството, че съм заплаха за останалите

Джокович: Искам да бъда единственият собственик на тялото си, то е моят инструмент - 1
Снимка: БГНЕС

В интервю за френския вестник "“Екип" световният номер 1 в тениса Новак Джокович отново повтори, че не е антиваксър, а иска да предпази тялото си.

"След като събрах всичката информация за ваксините, реших да не се ваксинирам. Това е моята позиция по въпроса. Дали това ще се промени? Не знам, всичко се променя много бързо, виждаме го чрез позициите на някои правителства", смята сръбският тенисист.

"В този момент усещам нужда да предпазя тялото си и нямам чувството, че съм заплаха за останалите. Дали си ваксиниран или не, можеш да предаваш вируса. Това е решението ми, но за бъдеще не знам. Отворен съм, защото всичко е възможно", добавя Джокович.

Сърбинът, който може да се прости с мечтата си да стане най-титулуваният тенисист, обяснява избора си.

"Моето тяло е моят инструмент, моят основен капитал. Като атлет на най-високо ниво имам нужда да се грижа добре за тялото си, за да бъда постоянно конкурентен. И в продължение на всички тези години, мога да бъда благодарен на тялото ми за всички успехи, защото съм се възстановявал бързо след много тежки мачове", смята Джокович. Той смята, че дори нещо да се промени с 0,5% в тялото му, той го усеща веднага.

Джокович смята, че трябва да се уважава мнението му и не разбира защо е мишена на атаки.

"Аз не твърдя нищо, не съм лекар, не съм експерт. Но не обичам и тези, които се налагат. Отворен съм към всичко, но също така се опитвам да запазя моята независимост. Защото никой на тази земя не познава по-добре тялото ми от мен. Аз съм единственият собственик на тялото си. Ако не го разбирам добре, това означава, че предоставям собствеността му на някой друг", завършва Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,бе

    21 1 Отговор
    Супер е за "реклама" на така наречените ваксини.Фармамафията да .. ..ха.
  • 2 Анонимен

    56 3 Отговор
    Евала, Ноле!
    Велик си!
  • 3 ха ха

    46 2 Отговор
    Шапка Ви свалям г-н Джокович! Не класа, а класи над останалите.
  • 4 Тредстоун

    0 21 Отговор
    То не е като да ти напълнят за.д.....ка с човечета , ама все пак си само тенисист , тук на месна почва и някои "доктори" са на мнение че извънземните са тръгнали на лов ...
  • 5 пенчо питанката

    2 36 Отговор
    Глупендер!

    Коментиран от #15

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    29 0 Отговор
    Какво стана с бг математиците???Къдее се изпокрихте????Как са ,на колко дози са???Удариха ли си бустер???Сертификата ще е Документ за движение ли???Господ Джока и без боц печели...3ти кръг го чака весели....още един път 2:0...
  • 7 Твое право,

    3 30 Отговор
    но си играй в Нови сад или Дубай...

    Коментиран от #10

  • 8 П Киро

    7 1 Отговор
    Всеки сам си преценя!
  • 9 Направо им каза че,

    28 1 Отговор
    След като е събрал цялата информация за нежеланите реакции няма да си бие тия отрови...
  • 10 Много точно

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "Твое право,":

    Човек трябва да си отстоява правата и да разкрива истинското лице на тези, които ги нарушават. Точно като Ноле и канадските шофьори... Тираните се свалят с малки стъпки и ежедневен саботаж.
  • 11 хахаха

    2 20 Отговор
    Този човек е несъмнено голям атлет и шампион, но да НЕ пробутва глупости от типа какво контролирал и какво не. Това е просто нелепо! Сниман на банкет с ракия на масата. Той си бутилира водата преди консумация, той си чисти въдуха преди консумация, той си чисти вода преди къпане, той си пере дрехите с негови препарати и той си мие тялото с негови препарати. Такъв тип изказвания просто подсказават, че една лъжа с друга не се крие!
  • 12 Професорката

    9 1 Отговор
    Накрая да не останат само неваксинираните живи?
  • 13 Bbbbbb

    6 1 Отговор
    Президента на Стяуа забрани на факсинирсните да играят за да предпази здравето им. Нямали сили. И сега всички се нахвърлиха върху него. Някаква прилика с Джокович.
  • 14 БРАВО

    19 1 Отговор
    Това се казва голям и сърцат човек.Има си собствено мнение ,разсъждава си сам ,не е длъжен да служа разни политически гoвняpи ,задължавайки хората да си поставят препарат в тялото за който самите те не дават гаранция ,и те карат да се подпишеш че го слагаш по собствено желание.Да го дух...!
  • 15 Панчо от Попугай

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "пенчо питанката":

    Пенчо пут....а е по правилно
  • 16 Пати

    0 0 Отговор
    Респект!