Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 22:40 1 126 0

Байерн се измъкна във Франкфурт

  • байерн мюнхен-
  • айнтрахт франкфурт-
  • 1:0-
  • бундеслига

Айнтрахт Франкфурт оказа сериозна съпротива на баварците

Байерн се измъкна във Франкфурт - 1

Отборът на Байерн Мюнхен записа успех с 1:0 при гостуването на Айнтрахт Франкфурт в двубой от 24-ия кръг на Бундеслигата. Влезлият като резерва Льорой Сане се оказа герой за баварците, след като се разписа само пет минути след появата си в игра през втората част.

Това беше успех номер 19 за баварците от началото на сезона, като тимът води уверено в класирането с актив от 58 точки. Втори е Борусия Дортмунд с 49, но и с мач по-малко. Айнтрахт върви 10-и с 31.

Срещата започна с положения и пред двете врати. Първото беше за баварците, но удар на Люка Ернандес не затрудни стража на домакините Кевин Трап. В 7-ата минута контраатака на Айнтрахт едва не завърши с гол. Линдстрьом се справи със Зюле и подаде към Филип Костич, който стреля, но топката мина на сантиметри от вратата.

В 16-ата минута баварците с два паса успяха да разсекат отбраната на съперника. Павар получи топката отдясно, веднага потърси Серж Гнабри, но французинът не успя да нанесе удар. Постепенно Байерн овладя притежанието на топката, докато домакините се опитваха да пресират и да контраатакуват, но замисълът им рядко се полуваше.

В 24-ата минута Кевин Трап спаси Айнтрахт от попадение след удар на Кингсли Коман. В 30-ата минута Роберт Левандовски се прояви като ляво крило, преодоля трима съперници и стреля, но неточно.

След паузата натискът на Байерн се засили. Най-опасно беше в 60-ата минута, когато Гнабри изведе Левандовски на стрелкова позиция. Полякът стреля мощно, но Трап отново спаси своя тим.

Двамата треньори прибегнаха до първите си смени, като тази на Юлиан Нагелсман даде веднага резултат. Появилият се на терена в 67-ата минута Льорой Сане откри в полза на Байерн в 71-ата и така увенча с успех усилията на баварците, след като получи хубав пас от Кимих.

Домакините се активизираха след получения гол и се настаниха в половината на Байерн. Гостите от Мюнхен показаха нещо необичайно в тези минути, като бавеха играта, вместо да търсят втори гол.

В 89-ата минута местната публика побесня след неотсъдено нарушение в наказателното поле и част от феновете започнаха да хвърлят предмети на терена. До края най-интересното положение се откри пред Ерик Максим Чупо-Мотинг, но до промяна на резултата не се стигна.

Резултати от другите мачове от Бундеслигата:

Байер Леверкузен - Арминия Билефелд 3:0

Борусия Мьонхенгладбах - Волфсбург 2:2

Фрайбург - Херта Берлин 3:0

Гройтер Фюрт - Кьолн 1:1

Унион Берлин - Майнц 05 3:1


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА