Last news in Fakti

5 Март, 2022 19:04 1 389 0

Затвърдено: Байерн е много далеч от "Баварската машина"

  • байерн мюнхен-
  • байер леверкузен-
  • бундеслига-
  • 1:1

Байер Леверкузен изигра солиден мач на "Алианц Арена" и взе точка от гостуването си там

Затвърдено: Байерн е много далеч от "Баварската машина" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Съставът на Байер Леверкузен успя да извоюва героична точка в гостуването си на хегемона Байерн Мюнхен на "Алианц Арена", завършвайки 1:1 в мач от 25-тия кръг на Бундеслигата.

Двубоят беше решен в рамките на първите 40 минути, поне по отношение на головете. Никлас Зюле успя да разстреля Лукас Храдецки от близко разстояние след статично положение, за да открие за домакините.

Само 9 минути преди края на частта обаче гостите бяха възнаградени за упорството си, след като Томас Мюлер имаше нещастието да си отбележи автогол.

През втората част Левандовски изпусна чудесен шанс за Байерн, докато в състава на "аспирините" Флориан Виртц и Амин Адли не съумяха да преодолеят Свен Улрайх, за да бъде оформено и равенството.

Така Байерн взе аванс от 9 точки пред Борусия Дортмунд, но и с мач повече, докато Леверкузен остана на 5 пункта зад "жълто-черните".

От друга страна днешният мач с "аспирините" бе поредното доказателство, че при "баварците" има доста сериозно отстъпление през този сезон. Те определено са много далеч от трудно победимите състави на Байерн, водени от Юп Хайнкес и Ханзи Флик.

Резултати от другите мачове от Бундеслигата, стартирали в 16:30 българско време:

Бохум - Гройтер Фюрт 2:1

Херта Берлин - Айнтрахт Франкфурт 1:4

РБ Лайпциг - Фрайбург 1:1

Волфсбург - Унион Берлин 1:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА