Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 08:22 1 010 0

Наполи оглави класирането в Серия А с гол в 94-ата минута (ВИДЕО)

  • наполи-
  • лацио-
  • сериа а

"Партенопеите" отново мечтаят за Скудетото след безценен успех като гост на Лацио с 2:1

Наполи оглави класирането в Серия А с гол в 94-ата минута (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи оглави класирането в италианската Серия "А". "Партенопеите" отново мечтаят за Скудетото след безценен успех като гост на Лацио с 2:1. По този начин хората на Лучано Спалети се изравниха на върха с Милан, но южняците имат предимство в директния сблъсък помежду им.

На "Олимпико резултатът можеше да поеме към всяка една посока. Още в шестата минута Луис Алберто пропиля златен шанс. Испанецът намери пространство за стрелба, но топката не намери очертанията на вратата.

Натискът на "орлите" продължи и малко по-късно изненадваща неточност в завършващия удар произведе Чиро Имобиле. В средата на полувремето гостите от Наполи поискаха дузпа, като броженията им не бяха уважени от главния съдия.

Секунди преди паузата Давид Оспина трябваше да сътворява чудеса от храброст, за да спре Сергей Милинкович-Савич към гола.

Наполи дочака своя момент и реализира в 61-ата минута. С отговорната задача се нагърби Лоренцо Инсине, който отправи страхотен изстрел от границата на наказателното поле, поразил долния десен ъгъл на Старкоша.

Седем минути по-късно "партенопеите" можеха да решат всичко в своя полза, но нов гол на Лоренцо Инсине този път беше отменен заради намеса на ВАР и регистрирана засада след това.

И точно, когато хората на Спалети си мислеха, че безценните точки са сигурни, Лацио възстанови паритета. Отбраната на Наполи изчисти центрирана топка от фаул, а за нейно нещастие тя попадна на волето на Педро, който с много класа и мощ я прати в мрежата на Оспина.

Но екшънът предстоеше. Друг испанец се превърна в герой на мача, и това не беше Педро. Фабиан Руис хвърли в екстаз тифозите на Наполи с победен гол в 94-ата минута. Лацио пак сбърка при изнасянето на топката, а секунди след това Инсине я заложи на Руис, който от около 20 метра неутрализира Стракоша. В празненството с феновете пък дори се включи и развълнуваният Лучано Спалети.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА