Last news in Fakti

5 Март, 2022 21:11 1 063 0

Нова Моуриньовска победа за Рома

  • рома-
  • аталанта-
  • 1:0-
  • серия а

"Римските вълци" надделяха гросмайсторски над Аталанта

Нова Моуриньовска победа за Рома - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Рома постигна важна победа с 1:0 у дома над Аталанта. Срещата беше от 28-ия кръг на Серия А.

Единственото попадение в срещата вкара Тами Ейбрахам през първото полувреме. Още в 3-ата минута Манчини можеше да се разпише след центриране от корнер, но вратарят спаси.

В 32-ата минута Рома поведе. Николо Заниоло намери Ейбрахам, който от няколко метра нямаше как да сбърка за 1:0.

В 50-ата минута попадение на Заниоло беше отменено заради засада. Две минути след това с пропуск се отчете Ремо Фройлер.

В 90-ата минута Мерих Демирал отправи опасен удар с глава, но и той не порази целта. В продължението на мача Мартен де Роон и Хенрих Мхитарян бяха изгонени.

Успехът позволи на „вълците” да се изравнят по точки с днешния си съперник. Двата тима имат по 45 пункта и са съответно 5-и и 6-и. Това бе втора поредна победа за Рома с 1:0 - след успеха миналата седмица срещу Специя със същия резултат, успех дошъл в добавеното време на мача. Известно е, че това са любимите победи на наставника на "римските вълци" Жозе Моуриньо - с един гол и чиста мрежа.

По-рано днес Удинезе победи Сампдория у дома с 2:1. А по-късно днес, от 21:45 българско време, Каляри приема Лацио.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА