Last news in Fakti

9 Март, 2022 10:27 912 0

10-годишен тенисист от Украйна започна тренировки на кортовете на Черно море Елит

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • украйна-
  • черно море елит-
  • спорт

Във варненски тенис клуб вече има и други запитвания от състезатели, които очакват да напуснат Украйна в близките дни

10-годишен тенисист от Украйна започна тренировки на кортовете на Черно море Елит - 1
Снимка:

10-годишен талант от Украйна започна тренировки на кортовете на Черно море Елит. Марк, заедно със семейството си е във Варна с цел да избегне военните действия в Украйна. Той тренира тенис от петгодишен и е картотекиран в украинската тенис федерация от Черноморец (Одеса). От днес младото момче започна абсолютно безплатни тренировки на кортовете на ТК "Черно море Елит", Варна. В "Черно море Елит" вече има и други запитвания от състезатели, които очакват да напуснат Украйна в близките дни, съобщава bgtennis.bg.

Скоро във Варна се очаква да пристигне и Вячислав Белински – европейски шампион за юноши до 18 годишна възраст. Той бе партньор на двойки на българина Пьотр Нестеров на турнирите от Големия шлем през миналата година. Двамата спечелиха трето място по двойки на Ролан Гарос за юноши. През миналата седмица Белински игра за националния отбор на Украйна за Купа „Дейвис".

Припомняме, че българската федерация по тенис започна инициатива за подпомагане на спортистите и техните семейства във връзка с продължаващата война в Украйна. Всеки работен ден ще бъде предоставен безплатен достъп до кортовете на Националния тенис център за състезатели от украинската федерация.

Действия в подкрепа вече е предприе и втората ни ракета и член на УС на БФТенис Димитър Кузманов.

Лице за връзка с украинската федерация по тенис и отговорник за координация с клубовете в страната по тази инициатива e г-н Илия Атанасов - директор "Развитие" на БФТ ([email protected]).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА