17 Март, 2022 13:20 996 3

Хамилтън: Тази година гумите Pirelli дават по-лошо сцепление

  • pirelli-
  • гуми-
  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • гран при-
  • бахрейн-
  • гран при на бахрейн

За новия сезон колите във Формула 1 минаха от 13- на 18-цолови гуми, но голямата промяна идва от новите аеродинамични пакети на колите и използването на т.нар. “граунд ефект”

Хамилтън: Тази година гумите Pirelli дават по-лошо сцепление - 1
Снимка: БГНЕС

Гумите Pirelli, с които и този сезон ще се състезават пилотите във Формула 1, сега дават по-лошо сцепление в сравнение с 2021 година. Това е мнението на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън преди старта на сезона този уикенд с Гран При на Бахрейн. За новия сезон колите във Формула 1 минаха от 13- на 18-цолови гуми, но голямата промяна идва от новите аеродинамични пакети на колите и използването на т.нар. “граунд ефект”.

“Един от резултатите от смяната на техническите правила е, че сега колите се пързалят повече и гумите на Pirelli осигуряват по-лошо сцепление спрямо преди - заяви Хамилтън в Бахрейн. - В дългите серии обиколки натоварването вече е по-малко, а заради новата аеродинамика вече е по-лесно да преследваш колата, която е пред теб - надявам се, че това е стъпка в правилната посока.”

Хамилтън допълни, че очаква реакция от страна на Pirelli относно гумите, които получават отборите.

“Надявам се, че в един момент ще получим по-качествени гуми или пък е възможно тези гуми да работят по-добре на писти, където не е толкова горещо. Уверен съм, че в хода на сезона ситуацията ще се промени към добро.”

За първото състезание в Бахрейн Pirelli достави на отборите трите най-твърди модела сликове.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпава гума

    3 2 Отговор
    е пирели.
  • 2 Гост

    3 2 Отговор
    Значи тази година ще слушаме от съра жалването, че е останал без гуми най-малко през пет обиколки. Може и по-често.
  • 3 Горчо Кинчов

    1 4 Отговор
    От кога този взе да разбира от гуми?