Last news in Fakti

24 Март, 2022 17:15 1 771 6

Обезглавиха 100 отбора, но за грандовете всичко е точно

  • бфс

Явно не е чак такъв проблем, че паднаха главите на мравките-работници в българския футбол

Обезглавиха 100 отбора, но за грандовете всичко е точно - 1
Снимка: БГНЕС

Футболът в България е мъртъв. До скоро смятах, че той е в будна кома и чака някой само да му дръпне шалтера, но се оказва, че отдавна е предал Богу дух, щом обезглавяването на 100 отбора от аматьорските нива не стресна никой от професионалната лига. Явно за тях всичко си е точно, щом ги има, въртят си схемите и симулират футбол по-добре, отколкото жрица на любовта от околовръстното с 20-годишен опит симулира оргазъм пред сръбски тираджия.

На 23 март 2022 г. 104 отбора изгубиха лицензите си с основанието, че „действат за разединението в българския футбол“, ако правилно съм разбрал написаното в профила на Борислав Михайлов във Facebook. Оказва се, че правото на избор далеч не е чак такова право в очите на Българския футболен съюз или по-точно в тези на настоящия му президент.

Защо обаче ЦСКА се размина със символично пляскане през ръцете с тези 15 хил. лв. глоба и изваждането от футболна на Филип Филипов? Защото някой явно няма нужните топки, за да упражни диктатурата си в пълна степен. Защото зад клуба от „Българска армия“ стоят милиони фенове, а една немалка част от тях са готови да грабнат факли и брадви, за да защитят любимците си от подобна съдба. Оправданието, че „имали служители с професионални договори“ е толкова плоско, че чак звучи обидно за хората с поне две гънки на мозъка си. Но от ЦСКА сега кротуват и явно всичко е точно, щом мечтата за отбелязване на гол в евротурнирите тлее някъде там.

От Левски пък дадоха микрофона на Даниел Боримиров, който явно в свободното си време, докато не се бие на детски футболни турнири, има нужда да излее душата си. Според него, Димитър Бербатов работи в ущърб на българския футбол. Изглежда председателят на Управителния съвет на „сините“ така се отблагодарява на Михайлов, че продължава да прави всичко възможно, за да държи клуба му жив. Ако Левски беше в Англия, Италия или Шотландия дори до сега феновете му да са забравили, че изобщо някога е имало подобна дългова криза, клубът да се е реабилитирал и отново да изгражда светлото си бъдеще. Готов съм дори да се обзаложа, че с даренията си милионите привърженици на тима до сега не просто щяха да са построили козирка над Сектор „А“, но дори можеха да са платили основните на един чисто нов стадион. Но и там всичко е точно, независимо, че пред счетоводството на „Герена“ има по-дълга опашка за заплати, отколкото пред Кауфланд за олио и пред Лидл за банани.

Пловдивските Ботев и Локомотив и те си трайкат в цялата суматоха. Те си се надат, че някой ще им построи стадиони, без значение дали парите ще дойдат от пенсията на някоя бабичка, купоните за храна на някой сирак или от сметката за отопление на някоя болница. Важното е да има къде да се рита мач, докато група космати шкемберлии люпят семки с качени крака върху нечия чужда седалка. Ако има и по бира, всичко ще е точно и за тях.

В същото време Рилски спортист, Огняново, Девин, Хасково и останалите 100 отбора от градове, села и паланки кучета ги яли, защото те не чакат на държавната хранилка. Местни момчета и момичета там ежедневно заделят от залъка си, за да може всяка неделя да се събират на собственоръчно окосената поляна, за да поритат мач. Нищо, че в същото време събират повече публика, отколкото Славия и Локомотив София по време на „Столичното дерби“. Те да мрат, пък всичко останало явно си е точно...


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    9 2 Отговор
    БГ.футбол трябва да се забрани със закон , защото е една пералня за пари ,където президентите са само мушингери ,и това го знае всяко дете ,само правителството не !!А Венци е най-голямото прасе ламтеещо за пари !!

    Коментиран от #5

  • 2 Jacques Yves Moineau

    8 0 Отговор
    Лошо няма. Варианта е изгонените отбори да си направят собствен футболен съюз и първенсво. И да заиграят като хората. Ще видите как на Перукан ще му увисне сопола.
  • 3 Дааа

    6 0 Отговор
    Пълна каша е в българския футбол, както в цялата държава... Така е от 32 години и няма оправия.. Истински беше футбола до 1990 година, поколението възпитано от предишния модел проби на световното през 1994 година. Как ще се оправи тази държава, като досега беше управлява от крадци, алчни за милиарди и в футбола е така за съжаление!
  • 4 Бай Ставри

    11 0 Отговор
    Ами ако тези сто отбора всеки с 100 фена най малко отидат пред сградата на бфс и се събере тълпа джибрил дали ще се наака и му падне перуката а
  • 5 МНЕНИЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "фергюсън":

    Нямя закриване.Лапането е голямо.
  • 6 Иван Грозни

    4 0 Отговор
    Ама баш сие така!