Last news in Fakti

19 Март, 2022 15:35 2 522 9

Не дойде ли времето, да дръпнем шалтера на изпадналия в кома български футбол?

  • бфс

Спомените за славните години в любимия ни спорт си отиват безвъзвратно

Не дойде ли времето, да дръпнем шалтера на изпадналия в кома български футбол? - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футбол е в будна кома от десетилетия наред, а последните събития около президентския пост в БФС достигнаха нови дълбини. Маниакалната жажда за власт превърна любимия ни спорт в жив труп, който просто чака някой да прояви милост и да му дръпне шалтера, за да сложи край на тази безконечна мъка.

Димитър Бербатов се самопровъзгласи за президент на федерацията в компанията на тесен кръг близки и приятели, сякаш за да покаже, че и той може да играе по същите изгнили правила на своите предшественици.

Борислав Михайлов пък се е впил в пресъхналата цица на съюза, която отдавна пуска само съсиреци за удоволствие на мършоядите. И той най-нагло реши да се завърне на краставо магаре, провъзгласено за бял кон, когато след двугодишна отпуска реши да оттегли оставката си. Сякаш никой вече не помни, че вожда на нацията Бойко Борисов реши да го дръпне за ушите през 2019 г., защото явно е решил да се отдели от фамилия Корлеоне.

Междувременно Ясен Петров рони крокодилски сълзи при победата над Литва с 1:0 миналата година в изблик на еуфория от историческата първа победа начело на националния отбор. Не бива да подценяваме и „историческото“ равенство срещу европейския шампион Италия, в което котката си поигра апатично с мишката, а накрая взе, че я бутна под хладилника ни жива, ни умряла.

С особен непукизъм се обръщаме към клубното ни първенство, за да видим, че за поредна година фалират отбори, като само през този сезон Нефтохимик и Левски Лом разпуснаха представителните си формации, за да се фокусират върху развитието на юноши. Столичният Левски пък разчита на милостинята на своите фенове, за да не последва същата съдба, тъй като някой някъде се страхува, че „синята“ агитка ще му се разсърди и няма кой да организира политически протести, когато наближат избори. ЦСКА пък се разцепи на две, защото тамошните алчни задници се борят за порутената колиба, в която се е превърнал иначе емблематичният стадион „Българска армия“. На целия този фон Кирил Домусчиев си хвърля сам заровете на „Монополито“, като си мести парите от единия в другия джоб през телевизии и фармацевтични компании. А, за малко да забравя и вечните колорити Венци Стефанов и Христо Крушарски, които, ако не бяха собственици съответно на Славия и Локомотив Пловдив, сигурно щяха да са водещи на „Шоуто на Николас Цитиридис“. Все пак те са далеч по-комички от шоумена с гръцки корени.

УЕФА и ФИФА междувременно се правят, че не виждат нищо. А и как да е иначе, когато нуждата от фураж за големите риби е по-голяма от всякога. Ако ги няма нашите отбори, международните турнири щяха да се играят от 6-7 национални формации и десетина клуба с арабски собственици, които ще се чудят как да си обърнат парите в евро.

Отдавна си мисля, че е време някой наистина да дръпне шалтера и да оставим българския футбол да почива в мир. Току виж онези стотина останали запалянковци на „сини“ и „червени“ си намерят друг повод, за да си организират битки помежду си с периодичното въвличане на родната полиция. И без друго по телевизията вече дават повече футболни мачове, отколкото турски сериали, така че шоуто ще продължи, но поне няма да гледаме опустелите трибуни, обикалящи двайсет и двамина африканци, чакащи за държавни помощи. Така веднъж завинаги ще се реши и източването на хазната за строежа на козирки, стадиони, пансиони и други подобни поводи за злоупотреби.

Сипи сега по едно и пускай Преслава!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дойде

    28 2 Отговор
    Отдавна перукан вън
  • 2 бушприт

    25 1 Отговор
    Аз отдавна български футбол не гледам. Той вече не е български. Спортът в България се срина и вече не е онова,което беше. Спортните ни съоръжения също. Добре е,че са златните момичета,иначе друго не се вижда.
  • 3 Jacques Yves Moineau

    30 0 Отговор
    Докато не си оправим държавата, няма как да се оправи футбола.

    Коментиран от #9

  • 4 АУДИ

    19 1 Отговор
    Какъв футбол Ви гони!? България няма футбол...
  • 5 Смислен коментар

    18 0 Отговор
    Унизително състояние и безсмислено съществуване на българския футбол, което важи за почти целия спорт. Държавата се превръща в територия за сега на чужди клубове, марки коли, храни , питиета...а после на чужди хора.
    Слабите дейности си отиват първи.
  • 6 Ами да ама

    8 0 Отговор
    Полицията да не се меси, когато тинейджърите се бият! Ще бъде по-възпитателно и отрезвяващо! И ще разберат българския футбол!
  • 7 Леката атлетика, ние в Будна кома

    2 1 Отговор
    Отдавна, никой нищо не прави по въпроса! Федерация, министър, имали ви, спители, къде сте?? По Улиците ученици към Училищата, като слончета се движат!! Треньори няма, стадиони западна ли, на Световното в Зала по лека Атлетка Скачачката ни Демирева и тя отиде, защото няма да участват Рускини и Украинки, отиде защото е14 в Световната ранклиста, отиде "по милост" "Срам за Българската лека атлетика!! Това нее било никога!!
  • 8 Не представянето на Демирева е срам

    5 0 Отговор
    А факта, че имаме една участничка на световно първенство по лека атлетика в Зала!! Срамът е за Кралев, като министър бивш, за федерацията!! Даваха милиони на Стъки а леката атлетика умира пред очите ни!! Пари, треньори, стадиони и желание от страна на Спортен министър и Федерацията да съживиме Българската лека атлетика!! Дано!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.