Last news in Fakti

2 Април, 2022 21:30 1 494 1

Три дузпи за Реал Мадрид и мъчителен успех срещу бойкия Селта

  • реал мадрид-
  • селта-
  • ла лига-
  • футбол

Преди началото на срещата се стигна до сбиване между ултраси на двата клуба, като има информация за поне трима ранени

Три дузпи за Реал Мадрид и мъчителен успех срещу бойкия Селта - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид успя да надиграе бойкия състава на Селта с резултат 2:1 в среща от 30-ия кръг на Ла Лига. Карим Бензема успя да реализира от дузпа в 19-а минута. Нолито изравни в 52-а минута. Карим Бензема пропусна дузпа в 64-а минута. Само 6 минути по-късно французинът се реваншира и пак отбеляза от 11 метра, за да оформи крайния резултат в мача.

Три дузпи за Реал Мадрид и мъчителен успех срещу бойкия Селта

Преди началото на срещата се стигна до сбиване между ултраси на двата клуба, като има информация за поне трима ранени.

В първите минути домакините стартираха малко по-добре и Яго Аспас пласира два удара в рамките на първите 10 минути. Бензема направи пропуск в 11-а, а само 3 по-късно Денис Суарес принуди Куртоа да спаси с вещина.

Три дузпи за Реал Мадрид и мъчителен успех срещу бойкия Селта
Снимка: БГНЕС

В 19-а минута "белия балет" откри. След отсъдена дузпа за тима Карим Бензема застана зад топката и препарира Дитуро за 1:0. Селта почти изравни в 23-ата след директен удар на Яго Аспас от фал, но Куртоа пак беше на мястото си.

Пет минути преди края на полвуремето Селта изравни, но след преразглеждане на ВАР се оказа, че Гаярдо е бил в засада по време на атаката.

Три дузпи за Реал Мадрид и мъчителен успех срещу бойкия Селта
Снимка: БГНЕС

В началото на второто полувреме Селта успя да стигне до желания изравнителен гол. След хубава атака отляво Хави галан центрира на крака на Нолито, който от няма и 10 метра не сбърка за 1:1. Гостите увеличиха темпото и в 64-а стигнаха до дузпа. Бензема застана отново зад топката, но този път Дитуро успя да го спре и да предпази вратата си.

Три дузпи за Реал Мадрид и мъчителен успех срещу бойкия Селта
Снимка: БГНЕС

Наказателните удари обаче не спряха за гостите и в 70-а "белите" отново получиха дузпа, а този път Ферлан Менди беше съборен. Французинът за трети път се нагърби и този път нямаше прошка за 2:1.

Тимът от Галисия се опита да изравни за втори път, но с напредване на времето атаките ставаха все по-хаотични и за "лос бланкос" беше лесно да ги отблъскват.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⚜️Просветен⚜️

    1 1 Отговор
    Бензз е машина! 2 от 3 не е перфектно , но някои са пропускали 3 в един мач. Харесвам Реал !