Last news in Fakti

17 Април, 2022 19:40 877 1

Нюкасъл съкруши Лестър в последната минута

  • нюкасъл-
  • лестър-
  • 2:1-
  • английска висша лига-
  • премиър лийг-
  • бърнли-
  • уест хям-
  • 1:1

"Свраките" продължават да се отдалечават от зоната на изпадащите от Висшата лига на Англия

Нюкасъл съкруши Лестър в последната минута - 1
Снимка: Newcastle United/Facebook page

С гол на Бруно Гимараеш в 94-ата минута Нюкасъл прекърши Лестър и продължава изкачването си в английската Висша лига. Крайното 2:1 днес осигури на "Свраките" 37 точки от 32 мача и се изравниха с 13-ия Кристъл Палас. Лестър е на 9-о място с 40 точки.

За Гимараеш това се оказа втори гол в мача, след като той изравни в 30-ата минута. Адемола Лукман откри за гостите в 19-ата след асистенция на Айозе Перес.

Второто полувреме беше доста пасивно и от двете страни, атаки към вратите липсваха. Но в 5-ата минута на добавеното време ниско центриране на резервата Джо Уилок отскочи идеално за Гимараеш, който беше най-съобразителен, посрещна топката с глава и я прати в мрежата. Така Нюкасъл продължава да крачи уверено към оцеляването в Премиършип.

Друг застрашен от изпадане отбор – Бърнли, трябваше да се задоволи само с 1:1 като гост на Уест Хям. Вут Вегхорст даде преднина на Бърнли в 33-ата минута, а чешкият полузащитник Томаш Соучек възстанови паритета в 74-ата. С тази точка Бърнли остава първи под чертата на изпадащите, но само с 24 точки – или изоставане с 3 от Евертън. "Чуковете" от Уест Хям са на 7-о място с 52 и пропуснаха възможността да застигнат Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дар за реализации

    0 0 Отговор
    Човек който има твърде големи лидерски качества всъщност не е ОВЦА или КОЧ, а ЛЪВ !