Last news in Fakti

16 Април, 2022 19:57 899 0

Норич изпоти здраво Манчестър Юнайтед

  • манчестър юнайтед-
  • норич-
  • 3:2-
  • английска висша лига

Кристиано Роналдо отбеляза хеттрик и спаси "червените дяволи" от срамен резултат

Манчестър Юнайтед се възползва от грешките на Тотнъм и Арсенал и се доближи до четвъртото място след измъчена победа с 3:2 срещу Норич. Основна заслуга за успеха имаше Кристиано Роналдо, който вкара три гола и поведе тима си към много труден успех срещу последния в таблицата във Висшата лига.

Португалецът откри в седмата минута, за дадe ранен аванс на "червените дяволи". Ранното попадение даде още по-голяма увереност на домакините и те имаха сериозно предимство.

Удар на Лингард мина покрай вратата, а Санчо стреля неточно от добра позиция. Ман Юнайтед стигна до втори гол в 32-ата минута. След ъглов удар Роналдо засече топката с глава и удвои аванса на тима на Ралф Рангник.

Изглеждаше, че "червените дяволи" имат тотален контрол, но гостите стигнаха до добра възможност в 36-ата минута. Линдельоф обаче се намеси и попречи на Лийс-Мелоу. В самия край на първата част "канарчетата" се върнаха в мача. Пуки намери отлично Дауъл, който се разписа след удар с глава.

След почивката Юнайтед започна спокойно, но сякаш прекалено спокойно. След като имаше превес в първите минути на втората част, в 52-ата минута резултатът бе изравнен. Дауъл изведе отлично Пуки и той хладнокръвно прати топката покрай Де Хеа. Проверка с ВАР потвърди, че засада няма и гостите отпразнуваха гола. Малко по-късно "канарчетата" дори можеха да поведат, но прекрасен удар на Рашица бе спасен от Де Хеа.

Очакванията бяха, че тимът на Рангник ще се хвърли в атаки в търсене на нов гол. Реалността обаче беше, че Норич започна да се чувства все по-комфортно на "Олд Трафорд" и успяваше все по-чессто да организира атаки. В 70-ата минута отлична комбинация изведе Рашица на прекрасна позиция, но Далот се намеси в последния момент и блокира удара му.

Все пак, Роналдо отново беше герой, отбелязвайки победното попадение в 76-а минута, което прекърши надеждите на "канарчетата". С трите точки Юнайтед изравни Арсенал по точки и се доближи на 3 от Тотнъм, но "артилеристите" имат мач по-малко от конкурентите.

В друг мач от Висшата лига, игран по същото време, Брентфорд спечели гостуването си на Уотфорд с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА