Last news in Fakti

11 Май, 2022 17:32 46 715 45

Фърдинанд с тежки думи срещу Бербатов и обяснение защо българинът не игра във финала на Шампионската лига срещу Барса

  • рио фърдинанд-
  • димитър бербатов-
  • манчестър юнайтед

Англичанинът говори за силните и слабите страни на българина от периода му в Манчестър Юнайтед

Фърдинанд с тежки думи срещу Бербатов и обяснение защо българинът не игра във финала на Шампионската лига срещу Барса - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов има една голяма болка в своята кариера и тя е, че бе изваден от състава на Манчестър Юнайтед за финала в Шампионската лига срещу Барселона през 2011 г., когато сър Алекс Фъргюсън сложи на скамейката Майкъл Оуен, въпреки че българинът тъкмо бе станал голмайстор на Висшата лига заедно с Карлос Тевез. Тогавашният съотборник на Бербатов - Рио Фърдинанд, хвърли светлина върху онзи казус в една от последните си изяви в интернет.

Бербатов дойде в Манчестър Юнайтед с шантавите си изяви, красиво докосване и секси външност, но преди големия финал в Шампионската лига с Барселона той просто не се трудеше достатъчно усърдно за отбора. При една ситуация аз съм в единия край на терена и исках той да дойде, за да помага, а той просто се разхождаше. Тогава аз изритах топката и полудях - „Какво правиш?! Идвай! Какво ти става?!“, а той ми отговори - „Чакай, когато пристигна, ще го направим“. Но това не е нашата култура. В Барселона те играят по този начин, защото това е тяхната култура, но не и нашата. Ако искаш да играеш за тях, отивай, но тук не е същото. Ако не се впишеш в нашата култура, няма да се задържиш задълго. Така беше тогава в Юнайтед. Ако не приемеш културата и не се адаптираш, за да станеш част от нея, няма да останеш повече от година или две“, каза Фърдинанд, цитиран с извадка в TikTok.

Въпросната среща бе загубена от „червените дяволи“ с 3:1, а на върха на атаката застанаха Уейн Рууни и Чичарито, докато Оуен остана неизползвана резерва. „Съра“ след това обясни, че бившият носител на „Златната топка“ е човек, който може да обръща развоя на даден мач, докато Бербатов не е такъв.

Що се отнася до престоя на Димитър Бербатов на „Олд Трафорд“, той прекара 4 години там, изигравайки 149 мача, в които се разписа 56 пъти и даде 27 асистенции.

@traineffectiveofficial Rio Ferdinand on ManUt’s club culture #manutd #barca #lazy #rioferdinand ♬ original sound - Train Effective


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българинът толкова си може

    45 103 Отговор
    Митьо пейката.

    Коментиран от #7

  • 2 И кво

    212 10 Отговор
    Като не игра Бербатов бихте нали? И Меси дето е 1 и 60 го надскочи тоя смешник да вкара с глава

    Коментиран от #9

  • 3 ААААААААААа

    181 17 Отговор
    Знаем я вашата култура. ЗАВИСТ! КОЙ Ви вкарваше головете?
  • 4 Bbbbbb

    97 54 Отговор
    Прав е. Бербатов не е биткаджия, не може да поведе отбора. Какво направи нацоиналния отбор с Бербатов? Стоичков е друга бира-затова е бог в Каталуния.

    Коментиран от #15, #36

  • 5 3.14К

    125 7 Отговор
    БЛМ бил на другия край на терена спрямо Бербатов и искал да дойде да му помогне! Ако не се впишеш в нашата култура! Само си представете Борис Джонсън и Лиз Тръс, самото олицетворение на британската култура.
  • 6 Анонимен

    98 5 Отговор
    Бербатов си беше точно за испански отбор. Имаше техника, точен удар и знаеше къде да се пласира. Сега в Реал всичко се върти около Бензема и той чака да завърши атаката.
  • 7 Jacques Yves Moineau

    136 16 Отговор

    До коментар #1 от "Българинът толкова си може":

    "Митьо пейката" беше голмайстор на английската лига. А този Ферди кой беше?

    Коментиран от #16

  • 8 Радо

    116 13 Отговор
    Аей... Знаем я вашата,, Култура,,!
    Долни английски трумпети!

    Коментиран от #11

  • 9 Преса

    53 17 Отговор

    До коментар #2 от "И кво":

    Не е въпроса биеш или падаш а дали се вписваш в отбора и се трудиш. Бербатов работеше с топката много добре, но беше мързел. В модерният футбол това не се толерира, иска се преса и много движение дори от нападателите.

    Коментиран от #27

  • 10 Бербата

    71 41 Отговор
    е мързелив македонец чакаше до вратата някой да му подаде и да вкара гол кат макетата чакат ние да създадем история и после да я откраднат

    Коментиран от #44

  • 11 Aлфа Bълкът

    38 3 Отговор

    До коментар #8 от "Радо":

    Въобще не става въпрос за културата на българите, а за тази на Барселона. И под култура разбирай стил на игра!

    Коментиран от #31

  • 12 Aлфа Bълкът

    15 5 Отговор
    Имам чувството, преди 1мин прочетох различна статия? Не ми е за сефте във факти!
  • 13 Реалистът

    22 13 Отговор
    Един играч се взема заради качествата му,в даденият мач съра е нямал нужда от неговите качества,не виждам къде има проблем.Когато има нужда от Берба го е пускал когато трябва е пускал друг на неговото място
  • 14 Кило кръв метър кожа

    33 25 Отговор
    Казал е истината. Бербатов не беше играч на важните мачове . Психиката му се скапваше . Едно е да играеш в съботно дерби за 3 точки . Съвсем друго е в елиминации , където се води битка за всеки сантиметър терен , и противника трябва да се смачка с физика , за да се преодолее предимството му в техниката. В събота може да се играе за публиката , но в сряда , никой няма да ти каже БРАВО , ако си играл красиво , но сте загубили . Много често се случва , при зверска преса, и борба за първа топка , някой много техничен футболист, от който да зависи играта на отбора , да не може да си намери изобщо мястото на терена , и да бъде обезличен. Турнирните битки и елиминациите имат свои други правила , и там си проличава големият играч. Като кажат за някой - Това е играча за важните мачове.

    Коментиран от #37

  • 15 При Бербо

    54 8 Отговор

    До коментар #4 от "Bbbbbb":

    Бяхме на Европейско за последен път. Отбори, като Хърватия, Белгия, Италия, Дания, Румъния, Нидерландия, Германия се съобразяваха с нас, а сега се пънем срещу Гибралтар.

    Коментиран от #17

  • 16 пояснение

    21 33 Отговор

    До коментар #7 от "Jacques Yves Moineau":

    Кой е Рио Фърдинанд . Осъществилият трансфер за най-скъп защитник в световният футбол . Най- младият защитник в национала на Англия . Пет шампионски титли на Англия , и носител на КЕШ .

    Коментиран от #19, #26

  • 17 припомням

    46 5 Отговор

    До коментар #15 от "При Бербо":

    Искаш да кажеш при Балъков , който ни класира на Европейското , и се отказа. В средата на терена се отвори дупка като Марианската Падина , и се видяха Бербатов и компания колко могат без Балъков . От тогава хаир няма.

    Коментиран от #38

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Jacques Yves Moineau

    24 0 Отговор

    До коментар #16 от "пояснение":

    Сега отвори пак уикипедия и го сложи до Бербатов, и ще видиш кой е "по висок".
  • 20 Sven

    36 9 Отговор
    И аз съм на това мнение. Ако Берба се беше постарал да търчи повече и да се впише в отбора може би щеше да има повече успехи. Но този му стил го докара до Юнайтед така, че ... Иначе има доста истина, че Берба не е тип, който ще поведе отбора в големите мачове. Все пак беше световна класа даже и класика и точка по въпроса.
  • 21 Мисленето не е за всеки

    63 8 Отговор
    Абе Бербатов е пич, а тоя тъмничък островен полуфабрикат си бе и си остана куц кон за малоумно тичане с теглене, бутане, блъскане и ритане, което според неговото "мислене" е т. н. английски футбол!
  • 22 Фенка

    35 5 Отговор
    И какво стана отворковци, каква е вашата култура да губите ли? Барселона ви победи. Ливърпул-Реал Мадрид ще играят на 28 май от 22 часа. Само Реал Мадрид и испанския футбол. Испанците са истински и нормални хора.
  • 23 Минката оле оле

    48 6 Отговор
    Митко че е мързелив го знаят и малките деца но има такива качества че и легнал на тревата ще вкара гол.
  • 24 Нвкой

    47 6 Отговор
    Точно Бербатов беше играч за финала! Барса им скриха топката и час и половина Юнайтед не разбраха къде се намират! Бербатов можеше да разчупи играта с техниката си и нещо нестандартно! Странно, че Фърдинанд не отбеляза, че този мач само гледаха Барса как играе! Бил е характер? Ами точно този характер го изпрати там!
  • 25 фен

    4 9 Отговор
    Ама ся,ке управи,РОДНИЯ ФУТБОЛ!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тит

    11 15 Отговор
    Бербо и Гришо имат много общи неща? Огромен талант и потенциал, но почти не реализиран, за такива казваш, жалко!
  • 29 пьешу

    34 5 Отговор
    с две думи, тоя боклук и посредственост фердинанд и подобни са подляли вода на берба. защото не било "тяхната култура", видите ли...
    наглосакси!
  • 30 Грамотен

    50 6 Отговор
    А колко пъти Бербатов излизаше на чисти позиции но егоистите Роналдо и Нани не му подаваха за какво да се мори ? Ако му даваха тези топки щеще да има два пъти повече голове във вишата лига но не е угодно един Българин да е вкарал толкова голове. Защо не го мързеше в Тотмън ? Той е интелегентен не е глупак да тича залуду като тъпите Англичани.
  • 31 Bai NOODLES

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Aлфа Bълкът":

    И един път на тебе да ти сложа +.
  • 32 Петко

    13 1 Отговор
    Бербатов си вършеше перфектно работата всеки път,когато беше допускан да играе,но Вие надутите английски пуяци,се имахте за голямата работа,и правехте всякакви мърсотии,на чужденците,които Ви показваха,как трябва да се играе футбол.За добрия и ефективен футбол,само мислили не са достатъчни,искасе интелект,какъвто Ви липсва.
  • 33 Иво

    9 1 Отговор
    Бербатов, играч.в вашата лига само 5-ма са вкарвали 5гола на мач.Един от тях е Бербатов срещу Бекбърн.и 4 гола с екипа наТотман
    .ясно.

    Коментиран от #45

  • 34 БПФ

    15 1 Отговор
    По това време Геният на презрителният финт бе категорично най-добрият нападател на Манчестър и оставянето му извън групата дори бе безумие, за което Манчестър си плати с позорна загуба. Феновете направо трябваше да линчуват т.нар. "сър".
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Spas KONDAKOV

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Bbbbbb":

    А случайно да знаеш ице- каталунски с какви футболисти около себе си игра в националния, и с кои Бербатов?
  • 37 Хич даже

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Кило кръв метър кожа":

    ...не беше. Само дето гола му в 88 мин., при това като резерва за 16 мин., им донесе 19та титла.
    Не искам и да напомням, че е едва четвъртият играч и единственият чужденец вкарвал 5 гола в един мач във ВЛ, както и че в дербито с Ливърпул вкара хеттрик нещо което никой не беше правил от 1964г.

    Коментиран от #40

  • 38 Искаше да каже

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "припомням":

    Балъков, Бербатов, Ст.Петров, М.Петров ...
    И не Балинов вкара головете срещу Белгия...беше Бербатов и игра на инжекции...и им вкара 2 гола.
    А на Европейското на шведите им пуснаха точно 3 засади и им дадоха 1 дузпа.
  • 39 Emm

    5 4 Отговор
    Нормално за Барбуков. После плюеше Съра, а той човека иска желание да види. Както и да е, онази Барселона щеше да прегази Юнайтед с и без Барбуков.
  • 40 Емм

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хич даже":

    Няма какво да сравняваш ония смешни отборчета на Ливърпул от 2010-2011 с Барселона 2011, които остават в топ 3 на най-силните отбори в историята. Ти представяш ли си го Берби да пресира тики-таката на Гуардиола или ще вика на Меси и Иниеста: “чакайте да дойда”!?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 125

    4 3 Отговор
    Сините сливи където ги не сееш, там никнат и хейт, хейт край няма. Как пък няма някоя статия за звезда на Левски, макар и лоша. Ще напиша само положителни коментари. Ама няма, Няма! Защо ли?!
  • 43 Ангел 62

    3 2 Отговор
    Така да сме наясно за Бербатов,че чета много глупости от хора които нищо не разбират от футбол,да припомним на господин Фърдинанд за маловажния мач с Ливърпул,когато Бербатов вкара 3 гола той в кои прегръдки беше,но е видял че не се е върнал да му помогне,а той колко пъти му е помогнал в атака.Да не ви припомням и за други важни мачове на манчестър.Добре ще е да си спомните кой има най много голове в Българския национален отбор.Недейте да омаловажавате човек който е дал много за футбола.Сравнения няма да правя,защото уважавам всички българи допринесли за нашия и световния футбол.С две думи господин Фъргюсън се направи за въпросния мач на голям,но съм сигурен ,че и до днес го гложди въпроса ами ако бях го пуснал.Защото Чикарито с този снажен профил не знам как ще разреши един такъв мач.Майкъл Оуен в онази година беше в залеза си,не показваше нищо даже и в първенството,а Бербатов какъвто и да го наричате беше голмайстор на английската висша лига,набийте си го в главите.Защото е много мързелив нали!Боже господи!
  • 44 Запознат

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бербата":

    Е от такива работяги като теб, и всезнайковци сме най-добри във всичко
  • 45 Запознат

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Иво":

    И от завист,че ще вкара още го смениха