Last news in Fakti

15 Май, 2022 18:05 2 474 2

„Чук“ удари Манчестър Сити и мечтата за квадрупъл на Ливърпул остава жива

  • уест хям-
  • манчестър сити

„Гражданите“ пропуснаха дузпа в последните минути на мача

„Чук“ удари Манчестър Сити и мечтата за квадрупъл на Ливърпул остава жива - 1
Снимка: БГНЕС

Уест Хям Юнайтед и Манчестър Сити завършиха при драматично 2:2 в предпоследния кръг от Висшата лига, за да оставят борбата за титлата до последния момент, стига Ливърпул да си свърши работата във вторник срещу Саутхамптън.

„Чуковете“ поведоха с два гола на Джаред Боуен през първата част, а след почивката играта се преобърна и Джак Грийлиш върна едно попадения. Равенството дойде след автогол на Владимир Цуфал, но големият грешник се оказа Рияд Марез, защото мароканецът пропусна дузпа в 86' за гостите.

Авансът на „гражданите“ в класирането вече е 4 точки пред „мърсисайдци“ и както подобава на един истински финал, след седмица би трябвало всичко да се реши.

Уест Хям междувременно си гарантира седмото място и минимум футбол в Лигата на конференциите догодина, но Манчестър Юнайтед е само на 2 точки по-високо в зоната за Лига Европа.

За финал е важно да отбележим, че легендата на „чуковете“ - Марк Нобъл, изигра последния си домакински мач за тима.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чук и Гек

    0 0 Отговор
    Браво на Чук! А тоалетната може да викаш майсторска бригада да я отдръсти или ако не ти се дават пари и да те разберат хората, пусни в нея 50 пиратки да гръмнат и ще се отпуши! Изпробвано !