18 Май, 2022 17:20 3 153 0

Моуриньо стяга сериозна селекция в Рома, набеляза трио от Ман Юнайтед

  • жозе моуриньо-
  • футбол-
  • рома-
  • манчестър юнайтед-
  • неманя матич-
  • диого далот-
  • ерик байи

Тимът на Рома все още не е осигурил своето европейско място, но се класира за първи европейски финал от 31 години

Моуриньо стяга сериозна селекция в Рома, набеляза трио от Ман Юнайтед - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, е насочил вниманието си към много играчи от Висшата лига след безспорно успешния трансфер на Тами Ейбрахам миналото лято. Специалния е набелязал редица играчи от Албиона, сред които Дъглас Луиз и триото от Манчестър Юнайтед Неманя Матич, Диого Далот и Ерик Байи. Тимът на Рома все още не е осигурил своето европейско място, но се класира за първи европейски финал от 31 години. „Вълците“ могат да вдигнат трофея от Лигата на конференциите срещу Фейенорд следващата седмица.

Il Corriere dello Sport съобщава, че Моуриньо иска да привлече повече играчи от Висшата лига на „Олимпико“, тъй като вярва, че в последните години те се адаптират отлично на Ботуша. Дъглас Луиз от Астън Вила е един от приоритетите на клуба. Халфът е в полезрението на „джалоросите“ повече от две години. Вила оценява бразилеца на 35 милиона евро, но цената му търпи коментар, защото договорът му изтича през юни 2023 г.

Капитанът на Арсенал Гранит Джака също остава цел за римския тим.

Триото Матич, Баи и Далот е на изхода на „Олд Трафорд“, а Моуриньо е работил с всеки един от тях и ще се радва да ги посрещне в Рим.

Именно Моуриньо купи Далот в Юнайтед през 2018 г. 23-годишният футболист тогава се бореше за минути, но след сравнително благополучен наем в Милан измести Уан Бисака на десния бек и през настоящата кампания играе много често.

Матич вече е играл под ръководството на Моуриньо и в Челси, и Юнайтед. Португалският специалист заяви миналата седмица, че халфът е „страхотен играч“, но отказа да коментира евентуален трансфер.

Баи също бе привлечен по времето на Моуриньо в Манчестър. След силното си начало на „Олд Трафорд“ африканецът страдаше от редица контузии, които в последните сезони го забиха твърдо на резервната скамейка на „червените дяволи“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА