29 Май, 2022 10:08 3 366 16

Анализаторът на "Маrca": Голът на Карим Бензема е редовен!

  • карим бензема-
  • реал мадрид-
  • ливърпул

Това беше грешно решение, защото топката дойде от Фабиньо, когато стигна до Бензема и французинът стреля

Анализаторът на "Маrca": Голът на Карим Бензема е редовен! - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи Ливърпул с 1:0 във финала на Шампионската лига, но срещата в Париж беше белязана от ситуация, която породи много дискусии. В 45-ата минута Карим Бензема вкара гол, който впоследствие беше отменен заради засада.

Анализаторът на „Маrca” Павел Фернандес обаче е на мнение, че съдийският екип начело с Клеман Тюрпен е взел грешно решение. Попадението беше прегледано и от ВАР, който потвърди първоначалното решение на реферите.

„Това беше грешно решение, защото топката дойде от Фабиньо, когато стигна до Бензема и французинът стреля. Единственото съмнение, което имам, е дали е имало засада в началото на положението. Но този удар не го изяснява. Това, което се случва след това е според правилата, защитникът дава пас на Бензема. В хипотетичния случай, в който ВАР счита Фабиньо за асистент на Бензема за гола неволно, а не при умишлено действие, топката е докосната преди това от Конате. Голът е редовен”, обяви Фернандес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жокера

    36 5 Отговор
    И с отменен гол,пак кралете показаха на английските селяни,че са класи надолу. Минаха през цялата висша лига като валяк. И татко Карло е велик!
  • 2 Конфуций

    8 23 Отговор
    Испанец работещ за испански вестник...какво друго да каже

    Коментиран от #5

  • 3 Готвения сценарий не успя!

    22 2 Отговор
    От къде на къде,заради английската пияна пасмина,която е пила по кръчмите и не спазва условията за влизане в стадиона,ще се чака над половин час.Който дошъл дошъл ,останалиоте да продължат да пият пред стадиона.Нека не забравяме,че точно тази отвратителна фенска маса на Ливерпул,беше причината за смърта на над 100 човека на стадион Хейзъл при един друг финал.Не понасям ,англосаксонската измет и нейната наглост.Отмениха чист гол на Бензема,след като топката идва при него от коляното на червен.Нямам обяснение за това,защото правилника в ситуацията не може да се тълкува а има две положения.В засада е ако паса или рекушета е от Валверде, и не е в засада ако е от коляното на червен.По класния отбор спечели очаквано, а букмейкърите са пропуснали да хванат по здраво съдиите,за да им се сбъднат прогнозите.
  • 4 Гост

    4 15 Отговор
    В момента на подаването Бензема е в засада.....независимо че има рикошет.Това не е подаване от Кануте към Бензема....

    Коментиран от #6

  • 5 Жокера

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Конфуций":

    Много е гадно за една седмица да те прецакат и за титлата и за Шампионска лига.... Боли
  • 6 Свали очилата специалисте!

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Няма значение дали е в засада или не.Топката пристига при него от червен и тогава засадата не е валидна.Научете правилника бе ПлужециСчервени очила.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Жокера

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Свали очилата специалисте!":

    Тия червените са промити. Няма смисъл да им се обеснява...
  • 8 Според правилника

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Свали очилата специалисте!":

    валиден е моментът на подаването, а не откъде идва топката. Затова погледай внимателно дали Бензема не е зад защитата в момента на подаването към него, а не след рикошета. Това е основанието голът да бъде отменен. Преди много години -мисля,че беше 1968 - на мач за ЕП в София има същата ситуация - италиански играч подава на съотборник който е в засада, топката рикошира от наш защитник и стига до адресата, последва гол - и 3:2, ойто гол струва скъпо - на реванша нашите падат с 0:2. Тогава съдията твърди 7За мен топката бе подадена от български играч" - ние , разбира се, не бяхме съгласни, но... Този случай е идентичен. Повтарям - засадата отчита положението на играчите В МОМЕНТА НА ПОДАВАНЕТО,А КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО ПЪТЯ НА ТОПКАТА, Е ВЕЧЕ ИЗВЪН ИГРА. ТАКА ЧЕ - ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПАК ЗАПИСА. п.с. не обичам силовия футбол на англичаните, "Реал" е заслужено на върха!

    Коментиран от #12, #15

  • 9 Гост

    16 2 Отговор
    Няма "волно", няма "неволно" - топката идва от противников играч и в такъв случай засада няма! Победи определено по-класния отбор! Класата си е вечна и най-титолувания отбор в света го доказа, макар срещу него да беше втория по титли в света....

    Коментиран от #11

  • 10 Продължение на горното -

    2 0 Отговор
    4В 83-ата минута германският съдия Герхард Шуленбург зачита гол от засада на италианците. " -
  • 11 Повтарям - засадата

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    се отчита В МОМЕНТА НА ПОДАВАНЕТО, а не откъде идва топката, защото, ДВИЖЕЙКИ СЕ КЪМ АДРЕСАТА, СИТУАЦИЯТА СЕ ПРОМЕНЯ, НО ТОВА ВЕЧЕ Е "ИЗВЪН ИГРА".. Съгласен съм - победи по-добрият!

    Коментиран от #14, #16

  • 12 КазахТиДаСвалишОчилата за да разбереш

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Според правилника":

    Нали това ти обяснявам.Бензема е в засада но топката пристига при него от рекошет,удряйки се в коляното на червен.Тогава засадата се обезмисля.Голът,трябваше да бъде отменен,само ако имаше пас на бял към бял,без участието на червен рекошет,защото Бензема е в засада.Не пиши повече ,защото няма да ти обяснявам трети път.
  • 13 Безмислен спор!

    11 0 Отговор
    Голът беше редовен и досега не съм чул анализа на нито един световно известен съдия,да каже че голът е нередовен.Явно съдиите са получили инструкции след 5 минутно обсъждане,да не го признаят.Няма какво да се обсъжда.Бензема е в засада и се вижда от самолет,но топката пристига при него от червено коляно и гола е редовен.Дори ситуацията не е тънка а се вижда от кое коляно пристига топката при Бензема.
  • 14 Бай Онзи

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Повтарям - засадата":

    Подаване няма , има единоборство за спорна топка , при което последен с топката "играе " червен-засада няма и не маже да има ! Най вероятно е натежало че още при първия пас към бензема ситуацията е спорта и никъде не се видя как са разположени играчите в този вомент ! При единоборство и рикошет не се смята че има целенасочено отиграване на топката - засада при отменения гол НЯМА !!!
  • 15 Бай Брадър

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Според правилника":

    Ти къде видя подаване към Бензема (за последния удар ) ? Гол , който при друг развой на мача щеше да има последствия ва вар съдийчетата ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.