Last news in Fakti

29 Май, 2022 10:42 3 235 4

Скандал: Ливърпул призова за разследване след финала на Шампионската лига

  • ливърпул-
  • фенове-
  • шампионска лига-
  • реал мадрид-
  • футбол

УЕФА отложи стартирането на срещата с над 30 минути заради „съображения за сигурност”

Скандал: Ливърпул призова за разследване след финала на Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС


От Ливърпул призоваха за разследване на проблемите с феновете на клуба преди финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Това доведе до забавяне на началото на мача, който „червените” загубиха с 0:1.

УЕФА отложи стартирането на срещата с над 30 минути заради „съображения за сигурност”, съобщи „Би Би Си”.

Полицията извън "Стад дьо Франс" използва сълзотворен газ, за да разпръсне привърженици, които се опитаха да прескочат бариерите за сигурност. На кадрите се видяха огромни тълпи от запалянковци на Ливърпул, които очакваха да влязат на стадиона.

"Изключително разочаровани сме от проблемите с влизането на стадиона и разрушаването на периметъра за сигурност, с които феновете на Ливърпул се сблъскаха на "Стад дьо Франс", се казва в изявление на клуба от "Анфийлд".

„Това е най-великият мач в европейския футбол и привържениците не трябва да бъдат подлагани на сцените, на които бяхме свидетели. Официално поискахме служебно разследване на причините за тези неприемливи недопустими проблеми", добавиха от Ливърпул.

От УЕФА също излязоха с позиция, като заявяват, че са „съпричастни със засегнатите от събитията и ще разгледат тези въпроси спешно заедно с френската полиция и власти, както и с Френската футболна федерация”.

„В навечерието на мача турникетите в края на сектора на Ливърпул бяха блокирани от хиляди фенове, които бяха закупили фалшиви билети, с които можеха да влязат. Това предизвика струпване на фенове, опитващи се да влязат в стадиона. В резултат на това, началото бе отложено с 35 минути, за да се позволи на възможно най-много привърженици с истински билети да получат достъп”, се казва още в съобщението на европейската централа.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Англосаксонска наглост!

    30 3 Отговор
    Да призоваваш за разследване,след като твоите пияни фенове не спазват графика за влизане на стадиона, изчакват до последно,за да се нафиркат на спокойствеие,а после олеле.Не организаторите са виновни а англосаксонската измет,която идва в последния момент и иска да влезне от забранените за тях входове.Видяхте ги как се катерят като маймуни в зологическа градина,по оградата на стадиона.Мача трябваше да си почне в определеното време а не да се изчаква тази невъспитана и арогантна англосаксонскасган.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Джони Инглиш

    10 2 Отговор
    Франция може да бъде домакин само на инвазия.

    Коментиран от #4

  • 4 Да, ама...

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джони Инглиш":

    Франция има територии по цял свят, и е фактор не само в ЕС. Инвазиите са логични, всеки иска да намери място в богата и уредена държава.