Last news in Fakti

29 Май, 2022 12:09 1 855 10

Радостин Василев: Не познавах Бербатов докато не станах министър, държавата е получила дължимото за "Армията"

  • радостин василев-
  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • министерство на спорта-
  • стадион българска армия-
  • цска

Не нарушаваме екологичното равновесие в Борисовата градина, няма да излизаме извън строителството на "чашката"

Радостин Василев: Не познавах Бербатов докато не станах министър, държавата е получила дължимото за "Армията" - 1
Снимка: БГНЕС

Спортният министър Радостин Василев говори по актуални теми от българския спорт. Юристът заяви, че случайно е заварил Димитър Бербатов в ложата на стадион "Васил Левски" на финала за Купата на България. Василев добави, че не комуникира с бившия голмайстор на Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Министър каза още, че БФС има нужда от цялостна реформа. Василев говори за стадион "Българска армия".

"Бях поканен на футболния финал и заварих г-н Бербатов в ложата - нито съм организатор, нито знам кой е канен, можеше и г-н Борислав Михайлов да бъде в ложата, но той избягва да ходи на футболни мачове по обективни причини. Никой не трябва да се страхува, никакви намеци не правя, уважавам всички и не мога да прескоча непреодолимите различия с някои хора. Нямам приятелство с г-н Бербатов, не съм го познавал, докато не станах министър. Който твърди обратното, значи не знае истината. Не комуникирам с него, видял съм се на един мач с него и това е. Не съм лобирал и никога няма да лобирам някой да спечели конгрес на БФС, било то и Бербатов.

Единствено съм изказвал мнение за сегашния президент, за него. То го обижда, пишат писма от БФС до Министерски съвет, че са обидени от моето отношение, но аз съм искрен - моето отношение към това управление е такова, не може да се промени, но не бих се намесвал никога в избора на президент, не бих подкрепил никого и няма приятелски или вражески отношения с никого. Всякаква променя трябва в БФС, цялостна реформа - техните резултати са видими за цялото общество.

Лицензът на БФС ли? Бях поставил срок, те са депозирали необходимите документи, тепърва ги анализираме. Ако някоя федерация не отговаря на изисквания на лицензиране, не само БФС, няма да има компромис и лицензът ще бъде отнет. Не отнемам лицензи на федерации, за разлика от бивши министри, по политическа или приятелска линия, а само с аргументи, предвидени в закона. Не изпитвам неудобство да казвам истината. Считам, че някои заслужили български спортисти, спекулират със своите спортни успехи и ги ползват за лично облагодетелстване, това няма как да го позволя.

Не знам, че има спор между фенове и еколози за стадиона на ЦСКА. Няма казус със стадиона на ЦСКА. Държавата е предоставила една правна възможност, след като е получила дължимото от наемателя, той има реална възможност да я реализира. Футболният клуб е поставен под абсолютно справедлив процес, който трябва да протече с проектиране, бизнес план, гаранции за изпълнение - надявам се дълбоко да се справи. Не нарушаваме екологичното равновесие в Борисовата градина, няма да излизаме извън строителството на "чашката". Надявам се да се справят - това е в интерес и на държавата, и на клуба. Трябва да говорите с феновете, с еколозите и с ръководството за поведе подробности. Нямам никакви пристрация и най-добре го виждат това от ЦСКА.

"Националният стадион? Надявам се да имаме нов такъв, защото този е амортизиран по всякакъв начин - морално, строителното му функциониране е застрашено. Искам обаче да кажа, че един национален стадион струва стотици милиони левове, планира се детайлно и не е обект на емоция, а е обективна необходимост. Трябва да имаме такъв стадион. Сегашният ни поставя на последно място дори на Балканите. Два братски народа излизат на 2 юни да играят мач", заяви Радостин Василев пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огнян

    2 0 Отговор
    Българската армия ще разгроми Русия за 12 часа

    Коментиран от #9

  • 2 Огнян

    1 0 Отговор
    Русия и Украйна тестват търпението на Българската армия
  • 3 КУмУнист

    3 5 Отговор
    Естествено, че не се познават и са се срещнали слочаено на стадиона, както слочаено минавайки покрай ндк вижда едни скупчени хора и отишъл да види какво става, а то се оказало не легитимния конгрес на Бербатов, слочаеност, не мисла. Както и слочаено е адвокат на литекс и също толкова слочаено единственото нещо което е направил като министър е да разреши строежа на стадиона на литекс. Какви случайност се случват с това министърче. А интересно е как ще се гради нов стадион в парк без да направиш всичко наоколо на нива, нима строителните материали и боклуци ще ги изнасят с хеликоптери.

    Коментиран от #5

  • 4 Tутанкамон

    3 3 Отговор
    Как лъже само,ей на това се казва министър..
  • 5 Ти пък

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "КУмУнист":

    те всичките са слочаЕни в това правителство!
  • 6 Няма такъв отбор

    2 3 Отговор
    Тези ли са дето спънатите левскари ги опраскаха ,ми да им направят стадиона У Перник
  • 7 Стотици

    2 2 Отговор
    Милиони хвърлени за футболисти с неясен произход .Като искат нов стадион да си го построят сами.Джуджака дан са стиска
  • 8 Далавера

    2 1 Отговор
    Уж щеше да строи национален стдион а цялата работа беше да се завърти далаверата със земята в Борисвата. Ясно е, че няма да има нов национален стадион просто една земя ще се подари на едно джудже от Микре.
  • 9 Въглен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Огнян":

    Майтапчия...
  • 10 стига бе гел

    2 1 Отговор
    стана министър в най якото и безотговорно министерство сега ще кажеш ,че и трифонов не познаваш ,като и семейство ганчеви много бързо ги отлюспи...