Last news in Fakti

10 Юни, 2022 16:04 1 247 28

Бербатов поиска оставката на сегашното ръководство на БФС и обединителен конгрес

  • димитър бербатов-
  • оставка-
  • бфс

След снощния двубой думите са излишни, но действията са наложителни, заяви бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед

Бербатов поиска оставката на сегашното ръководство на БФС и обединителен конгрес - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов използва официалния си профил във "Фейсбук", за да се обърне към футболната общност. Той призова хората да не бъдат безразлични и да поискат промяна в родния футбол, предаде Спортал.

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед сподели, че 15-годишното управление на настоящите ръководители на Българския футболен съюз са довели до срамните резултати в последните мачове на националния отбор и поиска техните оставки.

"След снощния двубой думите са излишни, но действията са наложителни. Единственото правилно действие в случая е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе дотук. Липсата на адекватна и професионална работа с децата през последните 15 години ни доведе дотук.

Призовавам цялата футболна общност - нека не бъдем безразлични! Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е, всички сме българи. Всички имаме деца и всички желаем бъдеще за тях тук, в България. Обръщам се към всеки футболен деятел и фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки работещ и желаещ да се развива във футбола.

Хора, не бъдете безразлични! Изразявайте своето мнение и се борете за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна! Въпросите са много. Колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията? След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни: "Това са ни възможностите".

Време е да се даде шанс на хора с други възможности, друга визия и отношение към управлението на футбола. Черно тото, снимкови доказателства с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола и децата ни.

Искаме оставката на сегашното ръководство на БФС и свикване на честен обединителен конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС", сподели Бербатов в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    14 3 Отговор
    Прокуратурата да подхваща перуките ,защото много милиони са лепнали !!
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    всички сте за оставка и РЕОРГАНИЗАЦИЯ на БФС а МИХАЙЛОВ и подобни досъсипахте БФС корупция кражби далавери
  • 3 ХПХ

    6 14 Отговор
    А тоя дезертьор , когато играеше в националния тим да не беше по-добре, сигурно е забравил.

    Коментиран от #5, #11

  • 4 2020

    5 5 Отговор
    Този позьор забрави ли какви мачове е изиграл ходейки. Помни ли как по време на мача със Сърбия - хвърли капитанската лента и дизертира от терена - ДА НАПУСНЕШ САМ, без смяна. А сега рИве за власт и пари.... Бербалина...

    Коментиран от #7

  • 5 Един от всички

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХПХ":

    Вече знаеш защо е спрял за играе за националния !
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Бербатов, ти навремето като 19 г. хлапе отиде в Леверкузен и набързо се наложи, като лидер на отбора, а от там нагоре всеки знае до къде стигна! Днешните бутани от деца по една или друга причина ги пробваха къде ли не, някои на твоята възраст, други по-големи - Десподов, Минчев, Антов, Чорбаджийски, Краев, Неделев, Ф. Кръстев, близнаците на Венци.... Как пък поне един от тях не като теб, а поне на 1/10 от теб не постигна!? Мислиш ли, че са бутани зорлем и с връзки, без да имат необходимите футболни качества, защото аз наистина не виждам кой знае какво във тях? Ако Десподов например играеше през 80-те или 90-те години според мен най-много щеше да се бори за титулярно място в Пирин Бл. и нямаше и да сънува национален отбор! Има нещо дълбоко сбъркано в управлението на футбола!
  • 7 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "2020":

    ВЕрно ли? И ти що не го смени бе, играч? Не беше на скамейката ли.... Абе как може никой да не те забележи?
  • 8 Хаджигенов

    3 1 Отговор
    Браво Берба. Със теб сме. Перуките Домуса сливенския простак, всички вън от футбола ни. А щях да забравя Венци хипопотама. Изцяло нови хора ни трябват.
  • 9 Барбарон

    1 4 Отговор
    Този намери ли си работа или още е безработен? Гришата вместо да го размотава като изтривалка да му даде да работи като градинар поне.

    Коментиран от #10

  • 10 Хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Барбарон":

    Не му мисли парите - изкарал е през кариерата си толкова, колкото ти за 100 живота няма да можеш...

    Коментиран от #12

  • 11 Манекен

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "ХПХ":

    Манекена забрави загубата 6:0 от Чехия където се разхождаше на терена и от мързел не можеше да диша.
  • 12 Бсрбарон

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Ти само за пари мислиш нали иска да е президент? Може ли от пъдар да станеш цар или от ритнитопко да станеш президент. Та повечето ритнитопковци и за треньори не стават. Първо да поработи малко на управленска позиция после да си вири носа. За барбарона обаче думата работа е ерес.

    Коментиран от #15

  • 13 ХА ХА ХА

    2 2 Отговор
    Те в село го не искат,той кмет иска да става, егати нахалника !
  • 14 Ауди

    2 2 Отговор
    Как ще сменят перуката, Левски как ще изглежда без подкрепата на бфс
  • 15 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бсрбарон":

    Да бе.... Само от безнинджии и комсолски секретари /Венци, Домуса, Касабов/ се "става" директно управленец!? Интересно къде са се подвизавал като управленци и треньори Перуката, Лечков и заспал Емо преди да ги инсталират за шефове в БФС! Спомням си само как приятеля от 40 г. на Перуката - Наско го определи в едно интервю, преди да стане шеф на бфс - "валутен пенсионер"! Та за разлика от тях Бербатов управлява фондация!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Барбарон

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Ти правиш ли разлика между собственик и президент на федерация? Барбарона като иска да стане собственик на Пирин или Литекс. Що се отнася до Михайлов той беше директор в Левски после работи в агенцията за младежта и спорта после в изпълкома после заместник президент и накрая президент. Костадинов и Лечков също имаха управленски опит при назначаването както и Гонзо. На барбарона опита му е лежане на дивана и чупене чупки по микрофона.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Барбарон":

    Ти първо дрънкаш глупости!
    За твое сведение в правния мир "президент" има само на републиката! Всичко друго - на отбори, фирми, бфс-та е комплексарщина! И ти може да се имаш за "президент" на външния си нужник ако щеш, твой проблем! Абе щом и гонзо осмокласника го даваш, като пример за "управленец", ясен си ми... Значи да управляваш фондация и имаш поглед как се работи в Леверкузен, Ман. Юнайтед, Фулъм и Монако не е "нищо", така ли?! Ти повече "разбираш" от футбол от Бербатов, както и бензинджията, осмокласника, завършилия по милост средно заспал Емо, вечно пияната перука и корумпиран плешо, който съсипа футбола в Сливен... Те са "родени" управленци!

    Коментиран от #19, #20, #21, #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мързел

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хаха":

    Михайлов какъв е на БФС ако не президент?
    Георги Иванов има висше образование по публична аднинистрация. В CVто му има още треньор и спортен директор в Черно Море, Лрвски, Локо Пл, БФС. На Барбарона в CV то му като стаж има МЪРЗЕЛ и безработен. Мечтара му е без да работи да стане президент.

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Няма смисъл

    0 0 Отговор
    Закриване на този цирк и пренадочване на парите към пенсионерите

    Коментиран от #25

  • 25 Няма пари

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Няма смисъл":

    Какви пари държавата не дава и стотинка за футбола.
  • 26 Безработен

    0 1 Отговор
    Този още ли е безработен? Да дойде да му дам една мотика 7ми номер да се научи на труд малко.
  • 27 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мързел":

    Уикипедия: "Основното значение на български език на термина „президент“ е държавен глава на република, обикновено избиран за определен срок (мандат) пряко от избирателите, от парламента или от специално създаден орган.". Те иначе в устава на бфс могат да го кръстят перуката и "генералисимус" или "император" на бфс! А от ВИФ гонзо и доктор на науките да го направят... Ако Бербатов е бил" мързелив" футболист, то всички останали следва да са поне "инвалиди", защото не знам друг в близките 30 г. да е играл в отбори, като него? Или може би ти имаш свои" критерии" - Подуяне, Рен, Касъмпаша, Риека, Генчбелгерли... Там явно са се подвизавали българските
    "звезди" и то предимно на пейката...

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.