Last news in Fakti

22 Юни, 2022 15:33 10 277 16

Борислав Михайлов даде скандално интервю пред роден спортен сайт

  • борислав михайлов-
  • бфс-
  • дан тан

Президентът на БФС омаловажава връзката си с Дан Тан и решението на СГС срещу последния изборен конгрес

Борислав Михайлов даде скандално интервю пред роден спортен сайт - 1
Снимка: БГНЕС

Борислав Михайлов даде едно от най-шокиращите си интервюта, откакто е президент на БФС, колкото и рядко да излиза в публичното пространство. Той говори пред родното спортно издание Gong, където със завидна лекота пренебрегна двете най-наболели теми в българския футбол - връзката му с боса на „черното тото“ - Дан Тан, и решението на СГС срещу конгреса от 12 октомври 2021 г.

Отдавна подчертах, че болните управленски амбиции на няколко души ще вкарат футбола ни в опасна спирала на юридическа безтегловност, както се и случва в момента. Вече всички станахме адвокати и съдии, а футболът страда от това. Най-тъжното е, че цялата атака удря не само по институцията БФС, а и по клубовете, футболистите, треньорите, всички участници във футбола в България“, каза Михайлов по повод въпросния изборен конгрес и заяви, че той и колегите му са легитимно избрани и ще продължат да работят, докато „съдебната система не се произнесе в полза на футбола“.

Междувременно той не казва нито дума за разкритието на съда, че цели 90 делегати от конгреса са представлявали своите клубове без да имат законното право за това. Именно това е и основанието на магистратите, когато обявиха, че всички решения от 12 октомври биват отменени. В това число влиза, както освобождаването на предходното ръководство, така и изборът на ново. В този ред на мисли Боби Михайлов е прав, че той по право все още е президент, но не с нов четиригодишен мандат, а в продължение на предходния си.

Той също така обвърза приемането на бюджета в БФС с провеждането на евентуални избори и прекалено самоуверено заяви, че почти пълното единодушие по този въпрос е щяло да се репликира върху резултатите, ако отново се бе изправил срещу Димитър Бербатов.

По отношение на връзката му с Дан Тан, Михайлов каза в интервюто, че „фактът, че съм сниман на Нова година близо до някакъв човек, не означава абсолютно нищо“. В същото време той припомня, че даде показания пред УЕФА и българското Народно събрание, в което категорично заявява, че не познава въпросния човек. Точно тази снимка обаче доказва обратното по всички точки на правото.

В останалата част от интервюто на Борислав Михайлов се зачекват теми, на които се обръща безсмислено внимание, като следващият национален селекционер, качеството на футболистите в момента, по какъв начин ще се прибере в България Тодор Неделев и още куп неща, от които човек може да го заболи главата, стига да не е бил в кома през изминалите вече повече от 12 години.

За финал само ще припомним, че постоянно търсим контакт с ръководните органи на БФС, за да потърсим отговори на въпросите, които ние смятаме за важни. Единствената ни връзка обаче са официалните пресконференции пред мачовете на националния отбор, а там от години не се появяват хора от ранга на Михайлов и Лечков. Те продължават да търсят комфорта на „проверените“ платформи, които не обичат да им създават главоболия, когато нуждата за това е повече от очевидна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    69 2 Отговор
    Тоя корумпиран палячо да си обира дърмите и не нанася повече щети на българския футбол/спорт. Очакваме да бъде разследван и с повдигнати обвинения за нагласени мачове, черно тото, корупционни схеми

    Коментиран от #8, #13

  • 2 фергюсън

    63 3 Отговор
    Само се чудя защо пияндурника не е в затвора !!!Явно каскета здраво го пази !!!
  • 3 Дан Тан

    34 2 Отговор
    Всичко е точно, Боби. Уредил съм Ватикана да направят национали и първата им среща е с нас. Знаеш какво да направите, пък аз ше почерпа.
  • 4 Издирва се

    42 4 Отговор
    Издирва се ! Пиян или дрогиран ! Издирва се Перуката !
  • 5 Бай Хосе!

    22 4 Отговор
    Бате № 2...
  • 6 гражданин

    27 3 Отговор
    Английската футболна централа е казала отдавна, че не иска Михалйлов за президент на БФС. Явно през годините нещо не им е играл по свирката и не е направил нещо което са искали. Спретнаха му дори раситски скандал когато националният им отбор беше тук, за да го махнат. Но наш Боби не се дава, а знае, че е пълен некадърник и за толкова години нищо не се промени и направи, дори напротив.

    Коментиран от #9

  • 7 Кое точно

    10 20 Отговор
    Не разбрах кое е скандалното? Или просто да си напишем едно бомбастично заглавие да се чете статията.
  • 8 Бербатов

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Първо Бербатов че нали е рекламно лице на букмейкари в Азия.
  • 9 Сериозно ли

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "гражданин":

    Ти сериозно ли😊😊😊. Английската футболна централа не искала а ние не искаме Борис Джонсън да им е премиер.
  • 10 Теодоро

    13 3 Отговор
    Долна мазна перука..
  • 11 Красимир Петров

    14 2 Отговор
    ОСТАВКА МУТРО
  • 12 Тоя вече е досаден

    11 2 Отговор
    Няма ли други читави българи ? Вече сме ударили дъното във футбула и копаем надолу
  • 13 Много са нагли

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Болните амбиции на настоящото БФС да си стои на власт вече 17 години без никакви резултати и само да си поркат нагло, вкараха футбола ни в спиралата на затъването!
    Вече падаме от Армения, Катар, Литва, Грузия, Косово?!?
    ...И вече сме на нивото на ... Гибралтар!
    А това престъпно и корумпирано БФС си стои, не се вълнува от спорта и си чака хилядарките всеки месец от Домуса! Да се махат веднага!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 КЮРДА СВИНИЧКОВ_ В АНАДОЛ

    2 0 Отговор
    БРАВО БОБИ!! ПУСКАЙ ПРЕСЛАВА!!!
  • 16 Артилерист

    1 0 Отговор
    Състоянието на бг. футбола отдавна е отчайващо, но по-лошото е, че доказаният алкохолик Михайлов и вкопчените във властта край него хрантутници, имат поддръжници. Какво още трябва да се случи, какви по-лоши резултати може още да се изтърпят, за да се разбере, че главата на футбола ни не само е вмирисана, ами е изгнила, изкуфяла? Изберете когото щете, ако тези трима доказани млади футболни мъже, които желаят да се заемат с футболните дела, не ви харесват, но смяната на тия е наложителна. Това безкрайно заблуждение трябва да се прекрати!