Last news in Fakti

28 Август, 2022 08:20 1 502 2

Локо (Сф) ликува след гол в 102-ата минута от дузпа

  • локо сф-
  • спартак вн-
  • футбол

Столичани изиграха първия си мач на осветление на собствения си стадион в квартал "Надежда"

Локо (Сф) записа изключително драматична победа над Спартак (Варна) с 3:2 във втория двубой от съботната програма на осмия кръг в родната efbet Лига. Димитър Митков откри в 25-ата, но Румен Руменов изравни пет минути по-късно. Антонио Вутов даде нов аванс на "железничарите" в 44-ата минута, а Божидар Васев възстанови равенството за втори път в 51-ата минута. Успехът за "железничарите" донесе отново Митков, който беше точен от дузпа в 102-ата минута на двубоя.

Победата е още по-специална за столичани, които изиграха първия си мач на осветление на собствения си стадион в квартал "Надежда". Срещата предложи много емоции, след като домакините повеждаха в резултата на два пъти, но "соколите" не се предадоха и в дебюта на Тодор Киселичков начело можеха да измъкнат ценна точка. Точно в последните секунди обаче настъпи пълната драма на стадион "Локомотив", предава gong.bg.

В седмата минута от добавеното време гостите организираха скоростна контраатака, при която Ивей Ромееш напредна на скорост от своята половина, премина покрай футболист на Локомотив и изведе Илкер Будинов вдясно в наказателното поле, който стреля моментално, но Александър Любенов скъси ъгъла бързо и направи много важно спасяване. В ответната атака пък се стигна до дузпа в полза на домакините. Любенов изрита топката в предни позиции, където Димитър Митков я овладя отляво в наказателното поле и бе съборен от Дичевски.

Първоначално съдията даде знак играта да продължи, но впоследствие беше извикан да разгледа ситуацията със системата ВАР и отсъди наказателен удар. Зад топката застана Митков, който не трепна и донесе победата на своя тим за крайното 3:2 в 102-ата минута.

Осми кръг на efbet Лига
Ботев (Пд) – Септември 3:1
Берое - Локо (Пд) 2:0
Арда 1924 - Славия 1:0
Локо (Сф) - Спартак (Варна) 3:2

Днес
18:45 ч: Хебър 1918 (Пазарджик) - Пирин (Бл) /Диема спорт/
21:00 ч: Ботев (Вр) - Левски /Диема спорт/

В понеделник
18:00 ч: Черно море - Лудогорец /Диема спорт/
20:30 ч: ЦСКА (София) - ФК ЦСКА 1948 (София) /Диема спорт/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мучо

    2 0 Отговор
    мачът беше равен...
  • 2 Лол

    1 0 Отговор
    Какво е това продължение, бре. Това да не е бил мач за купата.