Last news in Fakti

22 Септември, 2022 10:50 2 304 3

Звезда на ЦСКА проговори за допинг скандала

  • георги йомов-
  • футбол-
  • цска-
  • допинг-
  • допинг скандал-
  • македония гьорче петров-
  • лигата на конференциите

Георги Йомов е със спрени състезателни права, след като даде положителна проба за забранени субстанции след мача с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите

Звезда на ЦСКА проговори за допинг скандала - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на ЦСКА Георги Йомов проговори пред вестник "Мач Телеграф" за допинг скандала, който заплашва да провали кариерата му.

Крилото, което досега беше неизменна част от националния отбор, е със спрени състезателни права, след като даде положителна проба за забранени субстанции след мача с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите.

До този момент той бе заложил на мълчание пред медиите, докато казусът се придвижва в съответните институции.

Йомов бе лаконичен и пред „Мач Телеграф“: „Не искам да коментирам, до седмица всичко ще стане ясно“.

Националът ще пледира „невинен“ на изслушването. Той има подкрепата на клуба.

Случаят е поверен на швейцарски юристи, специализирани по тези въпроси, заяви за „Мач Телеграф“ адвокатът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов.

„Клубът се е ангажирал със защитата на Георги Йомов. Платени са всички хонорари и такси в швейцарска кантора, която е специализирана за тези въпроси. От там нататък ние, каквото е трябвало като събиране на доказателства и подкрепа за колегите от Швейцария, сме го направили“, отчете Трендафилов.

„Процедурата си върви. Не мога да кажа кога ще бъде делото, швейцарски колеги са поели защитата, а аз оттук единственото, което имам като задължение, е да им помагам и да им се предоставят всички възможни доказателства по правилници и изисквания на УЕФА“, допълни той.

„При установена вина и умисъл в действията на Йомов - наказанието ще е тежко. Не вярвам Георги да го е направил умишлено. Дори съм убеден в обратното. Той е един от футболистите, които се влагат най-много и в тренировките, и в мачовете. Не мога да повярвам, че на 25-години умишлено ще тръгне да рискува и да си съсипва бъдещето.“

Трендафилов уточни, че наказанието на Йомов може да е и голямо, и средно, а крилото въобще може и да не бъде санкционирано.

„При всички случаи това, което мога да заявя със сигурност и на 100% категоричност и всъщност това бяха част от доказателствата, които ще се представят в делото, е, че медикаментите, които се подават от ЦСКА са в рамките на позволеното. Футболистите имат абсолютна забрана да приемат, каквито и да било други субстанции, медикаменти, добавки и т.н.

Всичко, което се подава от клуба е на най-високо световно ниво в момента. По никакъв начин не се притеснявам, че може да има някакъв допинг в това, което се дава от щаба и спортно-техническото ръководство на играчите. Това е абсурдно. Медикаментите са проверявани 6 пъти. Минава през 6 степенна скала на проверка, за да стигне до прием от играчите", разкри адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2020

    4 2 Отговор
    и КАКВО ИЗЛИЗА - жОРО Е ЧИСТ -. САМО ДЕТО МАЛКО ПУЦА ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И ВЗИМА ЕДНИ ПРАХЧЕТА, КОИТО НЕ МУ ГИ ДАВАТ ОТ ОТБОРНАТА АПТЕКА!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дрън дрън, ярина

    3 0 Отговор
    Звезда на ЦСКА проговори за допинг скандала" „Не искам да коментирам, до седмица всичко ще стане ясно“. - Безкрайно подвеждащо заглавие. Както става ясно, не е казал нищо конкретно. Май ви плащат на брой написани букви. Съдържанието няма значение!