23 Септември, 2022 16:33 886 0

WBO и WBC отнеха шампионските пояси на боксьор, който се провали на кантара

  • бокс-
  • wbc-
  • wbo-
  • шакур стивънсън-
  • робсън консейсао

Малцина знаят, че излизането от категория може да има подобни тежки последствия

WBO и WBC отнеха шампионските пояси на боксьор, който се провали на кантара - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Световната боксова организация (WBO) и Световния боксов съвет (WBC) в суперлека категория - Шакур Стивънсън, трябва да отстъпи поясите си, след като се провали на кантара преди битката с Робсън Консейсао, научихме от Fox News.

Двамата се качиха на официалния кантар ден преди двубоя и се оказа, че Стивънсън е с 1 кг. и 200 грама над нужните 59 кг. за категорията.

Дадох всичко от себе си. Професионалист съм през цялата си кариера и винаги съм влизал в категория, но тялото ми вече изглежда не може да свали до 59 кг.“, написа 25-годишният вече бивш шампион в Twitter.

Той също така признава, че е време да се качи в горната дивизия, където отново да се бори за титлите.

Битката между Стивънсън и Консейсаро все пак ще се състои, но при по-различни условия. В случай, че претендентът победи той ще се окичи с поясите. Ако шампионът триумфира, тогава това ще има значение единствено за статистиката и коланите на WBO и WBC ще бъдат овакантени и предложени за разиграване в друг мач.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА