1 Октомври, 2022 19:03 1 312 0

Проблемите на Ливърпул продължават, "мърсисайдци" завършиха 3:3 с Брайтън (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • футбол-
  • брайтън-
  • висша лига

Отборът на Юрген Клоп допусна три гола, въпреки че Алисон направи няколко отлични спасявания

Проблемите на Ливърпул продължават, "мърсисайдци" завършиха 3:3 с Брайтън (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемите на Ливърпул продължават и след паузата, като особено сериозни са тези в защита. Мърсисайдци завършиха 3:3 в домакинството си на Брайтън. Отборът на Юрген Клоп допусна три гола, въпреки че Алисон направи няколко отлични спасявания.

Леандро Тросар се отличи с хеттрик. Белгийският нападател откри резултата още в четвъртата минута и се разписа още веднъж в 18-ата. Роберто Фирмино върна домакините в мача в 33-ата минута, а след това изравни в началото на втората част. Ливърпул стигна до пълен обрат в 63-ата минута след автогол на Адам Уебстър. Седем минути преди края Тросар изравни с третото си попадение в мача.

Проблемите на Ливърпул продължават,
Снимка: БГНЕС

Брайтън продължи с отличната си игра и при новия треньор. В дебюта на Роберто де Дзерби "чайките" си тръгнаха с поне точка в трето поредно гостуване на "Анфийлд". Те имат 4 точки повече от днешния си съперник и заемат четвърто място.

Проблемите на Ливърпул продължават,
Снимка: БГНЕС

Отборът на Юрген Клоп започна агресивно и опита да притисне съперника. Брайтън обаче откри при първата си атака. Неориентираната защита на домакините загуби топката и последва блестяща комбинация, която премина през Уелбек и бе завършена с диагонален удар на Тросар. Тази ситуация се оказа, че не е изключение, а се превърна в тенденция. В следващите минути гостите на няколко пъти доста лесно успяха да преодолеят отбраната на съперника и създадоха още опасни ситуации пред Алисон.

Проблемите на Ливърпул продължават,
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Ливърпул направи две решителни спасявания. Дани Уелбек стреля с глава от прекрасна позиция, но прати топката право в ръцете на Алисон. Малко по-късно бразилецът излезе отлично и успя да блокира Тросар. При една от редките ситуации пред другата врата Фирмино не успя да се възползва от грешка в защитата, тъй като след няколко финта ударът му бе блокиран от Уебстър.

Брайтън поведе с два гола в 18-ата минута. Уелбек бе изведен в наказателното поле и намери Марч, който пък изведе Тросар с прекрасно подаване и белгиецът се разписа за втори път в мача.

Проблемите на Ливърпул продължават,
Снимка: БГНЕС

Мърсисайдци имаха малко по-голям контрол в следващите минути, но трудно създаваха положения. В 31-ата минута дойде първата реална възможност за домакините. Салах се измъкна от защитата и стреля от близка дистанция, но Санчес отрази удара. Малко по-късно Ливърпул се върна в мача. Хендерсън изведе Салах, който елегантно отклони към Фирмино, а бразилецът прати топката в мрежата. Първоначално попадението не бе зачетено, но след разглеждане с ВАР голът бе признат.

Проблемите на Ливърпул продължават,
Снимка: БГНЕС

Попадението върна част от увереността в играта на "червените", но те не успяха да сътворят нещо сериозно пред вратата на съперника до почивката. За началото на втората част на терена се появи Луис Диас. Колумбиецът веднага започна да тормози защитата на Брайтън, а в 54-ата минута се отличи с асистенция. Той получи топката отляво, напредна и намери Фирмино в наказателното поле. Бразилецът показа отличен контрол и хладнокръвие, финтира и с левия крак заби топката покрай Санчес.

Проблемите на Ливърпул продължават,
Снимка: БГНЕС

Гостите все по-рядко застрашаваха Алисон, а тимът на Клоп играеше все по-уверено. С известна доза късмет Ливърпул поведе в 63-ата минута. След ъглов удар Санчес не се намеси добре и пропусна топката, която се удари в Уебстър и се озова в мрежата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА