Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 20:26 847 0

Челси с обрат срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)

  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • кристъл палас

Гол в последната минута вкара бившият играч на домакините Конър Галахър, който влезе като резерва

Челси с обрат срещу Кристъл Палас (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Челси спечели трудна победа с 2:1 в гостуването си на Кристъл Палас в двубой от осмия кръг на Висшата лига. Успехът за “сините” дойде по холивудски сценарий - с драма в края и неочакван герой. Гол в последната минута вкара бившият играч на домакините Конър Галахър, който влезе като резерва. За Челси се разписа и Пиер-Емерик Обамеянг (38), който направи и своя дебют в първенството с екипа на новия си тим. Преди това Одсън Едуард бе извел Палас напред още в 8-ата минута.

Челси с обрат срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Домакините поведоха с първата си добра атака в 8-ата минута, когато центриране на Джордан Аю отдясно бе засечено от Одсън Едуард. Последваха силни минути за Кристъл Палас, но Кепа блесна с добри спасявания. В 34-ата минута Тиаго Силва бе замесен и в едно от най-дискусионните положения. Той се сблъска с бранител, след което се строполи на земята и с ръка удари топката, за да попречи на нейното движение. Реферът Крис Кавана се консултира с ВАР и показа жълт картон на бранителя.

Челси изравни в 39-ата минута, когато Тиаго Силва свали с глава диагонално центриране към Обамеянг и той, обръщайки се прати топката в мрежата на домакините за 1:1. Сериозна контузия при попадението получи Натаниел Клайн и бе принудително заменен. Играчите на Кристъл Палас бяха близо до второ попадение в 70-ата минута, когато Заха стреля силно, но Кепа Арисабалага спаси. Минута след това отново Заха бе на път да изведе сам срещу испанеца Езе, но той се оказа в засада.

Късметът се усмихна на Челси, след като в последната минута бившият играч на домакините - Конър Галахър прати топката в горния ляв ъгъл на Гуаита от дъгата на накателното поле за 1:2. Победата изкачи “сините” на 5-ото място в класирането с 13 точки, а Кристъл Палас е на 16-о място с едва 6 от 7 мача.

Челси с обрат срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА