Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 20:00 973 6

Флорентино Перес напира за Суперлигата: Нашият любим спорт е болен, младите все по-малко се интересуват от футбол

  • флорентино перес-
  • суперлигата-
  • футбол

Новото поколение предпочита други спектакли, като онлайн платформи и видео игри

Флорентино Перес напира за Суперлигата: Нашият любим спорт е болен, младите все по-малко се интересуват от футбол - 1
Снимка: БГНЕС


Реал Мадрид проведе днес сутринта Генералната си асамблея, на която членовете на клуба дискутираха бюджета за сезона. Президентът Флорентино Перес използва събитието, за да огласи някои от основните проблеми пред бъдещето на Кралския клуб. Той коментира и силно низвергнатият проект за европейска Суперлига, който е прокламиран от Реал, Барселона и Ювентус.

"Нашият любим спорт е болен, губи своята позиция в световен мащаб. Младите хора все по-малко се интересуват от футбола и трябва да реагираме, преди да е прекалено късно. Новото поколение предпочита други спектакли, като онлайн платформи и видео игри. Те искат качествен продукт, който футболът не предлага, защото сегашните участници не ги привличат.

Колкото и да уважава големите първенства, една голяма Европейска лига ще предложи хубави мачове, които ще привлекат младите", каз Флорентино Перес.

В последно време се говори много за сътрудничество между американските спортове и футбола, като стана въпрос, че телевизионните права в НФЛ са много по-големи от тези в Шампионската лига. Перес също така съпостави футбола с тениса, където топ играчите много рядко играят помежду си.

"УЕФА увеличи бройката на мачовете, а с това се облагодетелстват само някои клубове от Европа. Според "Форбс" Реал е 13-тият най-скъп клуб в света, а преди това бяхме 5-ти. В тази класация има само три футболни клуба. Това темпо не е хубаво. Изглежда, че в САЩ правят нещо, което в Европа не правим", сподели още силният човек на Реал.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помнете историята!

    4 0 Отговор
    Превърнахте всичко в пари и унищожихте една хубава игра. Кой нормален човек се интересува от футбол вече??
  • 2 Линкълн

    3 0 Отговор
    Бедността и безработицата при кято се хрантулят милиона имигранти в Европа , многото милони хвърляни за застаряващи футболисти, първествата станаха все едно гледаш арабската или африканската лига, футбола го засипаха за пари и реклами, младите вече нямат стимул да спортуват, и още куп проблеми с които Европа се отдалечава от спорта като цяло и самия футбол
  • 3 Типи

    1 0 Отговор
    От футбол както и от опера все по малко хора ще се интересуват това ще са застояли в развитието си хора ! Светът се върти и това е съвсем в рамките на нещата !
  • 4 Някой

    2 0 Отговор
    Да, младите все по-малко се интересуват от футбол. И причината е, че превърнахте споръа в бизнес и театър. Вие сте си виновнинза това. И суперлига да си организирате, пак няма да вдигне интереса. Щото го правите за повече пари.
  • 5 Опен

    1 0 Отговор
    Съвременният човек не желае да е запалянко и зяпач на нещо и някой, и това е правилно в бъдеще хората ще предпочитат действието пред бездействието реалността пред фалшивото ! Неща като филми, сериали театър ,ще останат в своето време за да се появи новото ,а именно човек да е себе си !
  • 6 Рошко

    1 0 Отговор
    Още преди много време един от големите футболисти беше го предвидил не си спомням кой, многото пари ще убият този спорт всичко вече е реклама и шоу.