Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 09:00 1 649 0

Нови осем вълнуващи сблъсъка в Шампионската лига днес

  • шампионска лига-
  • футбол-
  • мачове

Барселона е домакин на Интер в група С и ако иска да се класира за елиминациите трябва непременно да се реваншира за поражението с 0:1 миналата сряда

Нови осем вълнуващи сблъсъка в Шампионската лига днес - 1
Снимка:

Днес ще се изиграят още осем мача от груповата фаза на Шампионска лига. Барселона е домакин на Интер в група С и ако иска да се класира за елиминациите трябва непременно да се реваншира за поражението с 0:1 миналата сряда.

"Нерадзурите" имат общо пет визити на "Камп Ноу", като и петте са завършили със загуба за италианския тим. През 2019-а година е последната им битка в Испания. Тя е отново от груповата фаза на ШЛ и е завършила при резултат 2:1. Тогава Барселона се класира на първо място в групата, а Интер остава трети. Сега след три кръга каталунците са на третото място, а италианците втори. Разликата помежду им е три точки.

В последния ден на изминалия уикенд Ливърпул претърпя поредното си разочарование във Висшата лига. Възпитаниците на Юрген Клоп допуснаха загуба в гостуването си на Арсенал, която ги остави в долната половина на класирането. След осем изиграни мача „мърсисайдци“ заемат единадесетата позиция с актив от десет пункта. Арсенал е временният лидер, като преднината на „топчиите“ пред Ливърпул е четиринадесет точки.

Днес „червените” ще изиграят четвъртия си двубой в Шампионска лига. Седмица по-късно те отново се изправят срещу Рейнджърс. Първият сблъсък помежду им завърши с победа за Ливърпул с 2:0. Трент-Александър Арналд и Мохамед Салах бяха автори на попаденията на „Анфийлд“. След три изиграни кръга английският тим е втори в подреждането с три точки зад Наполи и с три пред Аякс, а Рейнджърс е последен с нито един пункт и нито един отбелязан гол.

В друг интересен сблъсък от днешната програма, Наполи ще срещне Аякс. Преди седмица италианският клуб спечели битката им в Амстердам, която завърши с категорична победа 6:1. Аякс поведе в резултата, но до края на мача неаполитанците бяха безкомпромисни.

Ето и всички срещи:

Група А
19.45, Наполи - Аякс
22.00, Рейнджърс - Ливърпул

Група В
19.45, Атлетико М - Брюж
22.00, Байер Леверкузен - Порто

Група С
22.00 Виктория Пилзен - Байерн
22.00 Барселона - Интер

Група D
22.00 Тотнъм - Айнтрахт
22.00 Спортинг Лисабон - Марсилия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА