Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 07:15 1 688 3

БФС инвестира 400 хил. лева в модерно съоръжение (ВИДЕО)

  • бфс-
  • стадион-
  • терени-
  • футбол

Съоръжението, разположено в градския колодрум, се състои от терен с изкуствена настилка с размери 70х50 метра

БФС инвестира 400 хил. лева в модерно съоръжение (ВИДЕО) - 1

На официална церемония днес /17.10 б.р./ бе открит модерният футболен миникомплекс в град Видин, изграден с инвестиция на Българския футболен съюз от над 400 хиляди лева. Съоръжението, разположено в градския колодрум, се състои от терен с изкуствена настилка с размери 70х50 метра, разделен на две по-малки игрища с размери 40х20 метра, и ще се използва както от местните клубове, така и в мачове от областното първенство по Футбол 7 и Футбол 9, в училищните първенства и програмите за масов футбол на БФС.

Освен в модерните терени, чрез спечелени международни програми за инфраструктурно развитие, Българският футболен съюз инвестира в изграждането на две трибуни, осветление, както и съблекални и общи помещения.

На днешната церемония присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига и член на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков, техническият директор на централата Георги Иванов, председателят на ЗС-Велико Търново Бончо Генчев, както и кметът на Видин Цветан Ценков. Всички те останаха впечатлени от крайния резултат и подчертаха, че Българският футболен съюз ще продължава последователната си политика в инвестиция в спортната инфраструктура, залегнала като една от основните цели в четиригодишната стратегия за развитие на футбола.

Само преди две седмици бе направена първа копка на модерен терен в град Пещера, а преди месец президентът на БФС Борислав Михайлов лично откри нов терен в Равно поле. От 2018-а насам Българският футболен съюз реализира 12 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна, а още 7 пълноразмерни игрища са в процес на изграждане и предстои да бъдат въведени в експлоатация.)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    16 0 Отговор
    Един от най-бедните райони с игрище за 400 Хил.Кой ще играе на него бабите и дядовците ли.Е....и държавата
  • 2 Бфсто

    7 0 Отговор
    Е гати и простотията!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.