Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 09:00 2 410 1

Вратарят на Реал Мадрид със серия критики към подреждането за "Златната топка"

  • реал мадрид-
  • тибо куртоа-
  • футбол-
  • златна топка

Убеден съм, че вратар не може да спечели "Златната топка"

Вратарят на Реал Мадрид със серия критики към подреждането за "Златната топка" - 1
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа подложи на много критики системата за гласуване в анкетата за "Златната топка”. Белгийският страж беше класиран на 7-о място, но смята, че е трябвало да бъде по-напред.

“Убеден съм, че вратар не може да спечели "Златната топка". Всички сме съгласни, че Карим Бензема е заслужен победител. Аз обаче съм чак седми след сезон, в който спечелих Шампионската лига и титлата в Испания. Това показва, че вратарите биват подценявани. В първата десетка няма и нито един защитник. Добре поне, че измислиха трофей за най-добър вратар”, недоволстваше Куртоа.

30-годишният белгиец получи приза “Лев Яшин” в конкуренцията на Алисон Бекер, Едерсон, Едуар Менди и Майк Менян.

Куртоа не скри и учудването си от факта, че в анкетата на “Франс Футбол” за най-добър отбор беше избран Манчестър Сити, а не Реал Мадрид

“Сити? Всички направихме странни физиономии, когато разбрахме, че те печелят”, каза стражът на кралския клуб.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    7 0 Отговор
    А и прав е човекът, сещам се за поне трима вратари през последните 20 години които трябваше да вземат топката но никой не оценя техния принос в играта.