Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 21:33 1 060 16

Лудогорец победи Ботев (Пд) с 1:0

  • лудогорец-
  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • вар

„Канарчетата“ бесни заради отменен гол

Лудогорец победи Ботев (Пд) с 1:0 - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец победи Ботев (Пд) с 1:0 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. "Орлите" стигнаха до успеха с попадение на Якуб Пиотровски в средата на втората част. Гостите имаха претенции към главния съдия, след като тяхно попадение в първите секунди бе отменено след преглед на арбитъра чрез ВАР. Като цяло срещата бе равностойна и двата тима показаха добри атаки. Все пак домакините показаха, че са по-опитният тим и успяха да издебнат своя момент, за да вземат трите точки, пише sportal.bg.

Срещата започна много интензивно. Още в десетата секунда на мача гостите вкараха топката във вратата на домакините. Елвис Ману открадна топката от Шоу и изведе Мохамед Брахими на чиста позиция, който успя да преодолее Серджио Падт. След сигнал от ВАР съдията Иво Андреев прегледа ситуацията и прецени, че играчът на Ботев е извършил нарушение при отнемането на кълбото от халфа на "орлите" и голът бе отменен.

В следващите минути срещата бе равностойна, като и двата тима направиха по няколко хубави атаки, но до опасност пред двете врати не се стигна.

В 40-ата минута Аслак фон Витри стреля опасно по диагонал, но Хидает Ханкич внимаваше и изби.

В 65-ата минута домакините откриха резултата. Хубава комбинация между фон Витри, Бърнард Текпетей и Якуб Пиотровски завърши с попадение на последния.
Десетина минути преди края на срещата Дилан Мертенс разби носа на Пиотровски при едно единоборство, но съдията не показа картон на полузащитника, който щеше да му бъде втори в двубоя.

Минути преди края на срещата Димитър Тонев отправи силен удар от около 25 метра, но топката профуча на сантиметри от целта.

Мачове от 15-ия кръг на efbet Лига:

Арда (Кърджали) - Локомотив 1929 (София) - 2:2
Спартак (Вн) - Черно море 0:0
Славия - ЦСКА 1948 1:1
Левски - Локо (Пд) 1:1
Ботев (Вр) - ЦСКА-София 0:4
Лудогорец - Ботев (Пд) 1:0

В понеделник:
Пирин (Бл) - Септември
Хебър - Берое


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    21 2 Отговор
    Скоро ще има не само бити съдии.

    Коментиран от #10

  • 2 КАНАР

    17 3 Отговор
    До кога ще ни порязват разни пе...ли?
  • 3 Поредното безобразие

    21 2 Отговор
    Ако имаше начин съдията да вкара топката във вратата на Ботев, щеше да го направи, Мерзавец!
  • 4 Срам и Позор

    30 3 Отговор
    Абсолютно чист гол за Ботев, нито нарушение нито засада имаше при гола, даже главният съдия го призна, но от ВАР му казаха да го отмени, супер жалка картинка....
  • 5 Дан Тан, Боби, Цецо и компания

    22 0 Отговор
    Тъпото е че първенството се контролира от няколко човека начело на букмейкърски онлайн сайтове, за това се отменят чисти голове, друг път се зачитат голове от засада, дават се несъществуващи дузпи, отменят се чисти дузпи и тн....Резултатите от мачовете са определени още преди началният сигнал!!!
  • 6 Гого

    20 0 Отговор
    Все едно гледам африканското първенство

    Коментиран от #8

  • 7 Бранко

    23 0 Отговор
    Трябва да се спре българският футбол, ако ще гледам всеки втори мач с уреден резултат по добре да се закрие този цирк. В тези стаички на ВАР стават страшни схеми и подкупи, даже и главният съдия да не участва в схемата резултата пак се получава такъв какъвто е поръчан
  • 8 Шерлок Хоумс

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гого":

    Толкова явно уредени мачове даже и там няма, тук е дъното
  • 9 БФС е в схемата

    19 0 Отговор
    Най интересното е, че когато от УЕФА пращат писмо до БФС за уреден БГ мач Боби Михайлов прикрива уличените клубове и отговаря, че всичко е наред, само този сезон имаше 3-4 такива писма за мачове на Локомотив СФ, Ботев Вр, Славия и ЦСКА 1948
  • 10 5454

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Шефът на Съдийската комисия Костадин Гергинов заяви, че за Отговорникът за прилагането на системата ВАР В България Петър Петров се знае, че има симпатии към разградския тим.
    А Петров му отговори: "Още през 2016 година го заявих, че съм потомствен левскар"
  • 11 Жалка история

    18 0 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БОТЕВ Е ОГРАБЕН БРУТАЛНО ОТ ПЕРУКАНСКИЯ ВАР ! ТОЗИ ПЪТ СРЕЩУ ГЕЛОСАНОТО ОТБОРЧЕ . ТОВА Е ТРАГЕДИЯТА НА БГ ФУТБОЛА . НО ДНЕС Е БОТЕВ УТРЕ Е НЯКОЙ ДРУГ !
  • 12 По жалки и от лески Юнайтед ЦРУ

    6 1 Отговор
    Искрено пожелавам на Лудогорец, множество тежки контузии и отпадане от евротурнирите! Щом не могат да понесат, някой в случая Ботев, да им вземе точка, значи нямат никакво достойнство!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.