24 Октомври, 2022 08:30 1 053 1

Разочарованият Моуриньо: Наполи спечели незаслужено!

  • жозе моуриньо-
  • рома-
  • наполи-
  • футбол-
  • серия а

Трябва да бъдем по-решителни в последната третина, защото положенията и ударите също влизат в статистиката

Разочарованият Моуриньо: Наполи спечели незаслужено! - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана разочарован от загубата с 0:1 от Наполи. Срещата бе сериозно тактическо надлъгване с малко положения пред двете врати и Специалния смята, че неаполитанците не са заслужавали да си тръгнат с трите точки.

"Играхме достатъчно добре, за да не загубим. Исках да победим, но по начина, по който те го направиха - няколко удара, един гол и готово. Това бе труден мач. След многото картони ни бе трудно да запазим контрола и те ни отбелязаха от единствената по-сериозна възможност през второто полувреме. Ако не бяха жълтите картони, Кристанте можеше да направи нарушение и да пресече контраатаката. Освен това играчите ми са уморени. Нямах подходящите смени на пейката, с които да запазим същото ниво в играта ни. Наложи се да пусна като титуляр Рик Карсдорп, който не бе готов за 90 минути, но Никола Залевски се разболя и нямах избор. Леонардо Спинацола също не трябваше да остане 90 минути. Пелегрини почувства проблем с флексора и поиска смяна. Задържах го на терена колкото можах. Неманя Матич също е контузен, така че проблемите ни започнаха след 70-ата минута. Чувствам някаква несправедливост, защото играчите ми дадоха всичко от себе си и не заслужаваха да загубят. Ясно беше, че който отбележи гол, ще спечели мача", заяви Моуриньо.

"През второто полувреме намалихме пресата, защото бяхме уморени. Спинацола трябваше да пази онова момче, което постоянно пада и симулира. Как му беше името? Да, Лосано. Прибрахме се по-назад и Наполи пое контрола след 65-70 минута. Това бе просто умора. През останалото време контролирахме мача с оглед потенциала, с който разполагаме. Днес имаше четирима юноши на резервната скамейка. В отбор като нашия три-четири контузии са голям проблем. Не обичам да губя, но ще се прибера у дома с позитивни емоции от този мач", допълни португалецът.

"Трябва да бъдем по-решителни в последната третина, защото положенията и ударите също влизат в статистиката. Ако Осимен бе пратил удара си в трибуните, това нямаше да е част от статистиката. Понякога ме боли да гледам огромното напрежение върху моите играчи, когато трябва да излязат изтощени срещу свеж опонент. Това ме притеснява. Този път нямахме мач през седмицата, но като цяло програмата е много натоварена. Поздравявам Наполи макар че смятам, че те спечелиха незаслужено. Поздравявам и моя отбор, който загуби незаслужено. Смятам, че Ирати е добър човек, добър рефер, но днес нямаше ден. Случва се, всеки понякога има лоши дни", завърши Специалния.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фрао

    3 1 Отговор
    Моу е вреден за футбола.Грозна картинка.