Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 13:59 659 2

ФИФА потвърди: Трима души са загинали през последните години в Катар

  • фифа-
  • катар 2022-
  • футбол-
  • мондиал 2022

ФИФА каза, че са регистрирани други 37 смъртни случая, но те не са се случили на строителните площадки и са били регистрирани като смъртни случаи, несвързани с работата

ФИФА потвърди: Трима души са загинали през последните години в Катар - 1

Трима души са загинали през последните години на строителните площадки на стадиони за Световното първенство през 2022 г. в Катар, потвърдиха от ФИФА пред ДПА.

ФИФА каза, че са регистрирани други 37 смъртни случая, но те не са се случили на строителните площадки и са били регистрирани като смъртни случаи, несвързани с работата.

Световното първенство ще се проведе от 20 ноември до 18 декември.

Катар е критикуван от години за отношението към работниците мигранти в страната, а британският вестник Гардиън съобщи миналата година, че хиляди работници от азиатски страни са загинали там.

Катар заяви, че са извършени реформи, че смъртните случаи са имали различни причини и не са непропорционални предвид броя на присъстващите работници от тези страни.

Правозащитни групи призоваха за компенсационен фонд, който се подкрепя и от Германския футболен съюз (ГФС).

Президентът на ГФС Бернд Нойендорф ще пътува до Катар в края на този месец заедно с германския вътрешен министър Нанси Фезер и каза, че "въпросите за човешките права, обсъждани около турнира, ще бъдат в центъра на пътуването".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джудиш нюз

    0 0 Отговор
    Ако световното по футбол беше в Израел, чуждестранните работници щяха да се лекуват и да възкръсват по строежите.

    Коментиран от #2

  • 2 Няма такава държава

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джудиш нюз":

    А за демонтажа ще викнат наш бай мангооо Джери Боко Роко Коко просто и цялата Малала и ще ги махнат