Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 07:00 2 635 2

Меси подобри още един рекорд в Шампионската лига

  • лионел меси-
  • псж-
  • футбол-
  • шампионска лига

35-годишният нападател е все по-близо и до Кристиано Роналдо, който оглавява класацията за най-много попадения в историята на Шампионската лига

Меси подобри още един рекорд в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентинската звезда на Пари Сен Жермен Лионел Меси продължава да демонстрира отлична форма от началото на сезона. Снощи той се разписа два пъти за победата със 7:2 над Макаби (Хайфа) в Шампионската лига и подобри един от рекордите в турнира. Меси вече е най-възрастният футболист с два гола и две асистенции в един мач от надпреварата.

35-годишният нападател е все по-близо и до Кристиано Роналдо, който оглавява класацията за най-много попадения в историята на Шампионската лига. Португалецът има 140 гола, а Меси вече е със 129. Трети е Роберт Левандовски (91), следван от Карим Бензема (86).

През настоящия сезон Меси има 11 гола и 12 асистенции в 16 официални мача. През миналата кампания той завърши общо с 11 попадения във всички турнири.

Любопитен е и друг статистически факт: всеки от последните 18 гола на ПСЖ в Шампионската лига е дело на триото Меси - Неймар - Мбапе.

Аржентинецът изравни и личното си постижение за най-дълга серия от поредни мачове без загуба - 31. В тях балансът му е 25 победи и 6 равенства.

Показателно за формата на Меси е и това, че той е първият футболист в топ 5 първенствата на Европа с двуцифрени показатели през сезона като голове и асистенции.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    1 0 Отговор
    Защо на ръката му пише козел?

    Коментиран от #2

  • 2 4444

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    ???????????