Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 10:44 759 4

Мозъкът на Лудогорец е №1 в интересна класация в Лига Европа

  • каули оливейра-
  • лудогорец-
  • лига европа-
  • футбол

Бразилецът е осигурил 13 ситуации за гол на съотборниците си, като по толкова имат още Фелипе Андерсон от Лацио и Хюго Ветлесен от Бодьо/Глимт

Мозъкът на Лудогорец е №1 в интересна класация в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Мозъкът на Лудогорец Каули Оливейра е истинска европейска класа, след като данните на Opta показват, че той е играчът, създал най-много голови положения в петте мача от груповата фаза на Лига Европа, пише в. "Мач Телеграф".

Бразилецът е осигурил 13 ситуации за гол на съотборниците си, като по толкова имат още Фелипе Андерсон от Лацио и Хюго Ветлесен от Бодьо/Глимт. Най-креативният играч на Юнайтед е Бруно Фернандес с 12 положения, докато Гранит Джака от Арсенал е с едно по-малко. Кристиян Ериксен също е сред най-креативните с 9 положения. Толкова има и легендата на Бетис Хоакин. В Топ 20 попада още един играч на Лудогорец – Текпетей, който е създал седем положения за гол.

Същите двама играчи на Лудогорец са и сред тези, които са направили най-много опити за дрибъл. 25 са тези на Текпетей, а 21 са на Каули. Безспорен номер едно е французинът Абделах Зубир от Карабах, който е опитал 45 пъти да преодолее съперниците си, а Антони от Юнайтед го е правил 27 пъти. При Текпетей успешните дрибли са 32 процента, докато при Каули се вдигат до 38 процента. Най-добрият дрибльор обаче се намира в групата на разградчани. Това е Родри от Бетис, успял в 70% от дриблите си и е единственият с поне 15 опита, от които успешните са над 60 процента.

Двама от дефанзивните играчи на Лудогорец също присъстват при отличниците по отношение на различни показатели. Сисиньо е на седмо място по пресечени топки с 11 такива намеси, докато на десетата позиция е дефанзивният халф Пьотровски с 10 пресечени топки. Номер 1 по този показател е Барт Ниукооп от Юнион Сен Жилоаз с 16.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ганьо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Турски":

    Кой е български тогава да те питам и защо...

    Коментиран от #3

  • 3 Литекс

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ганьо":

    Ловеч
  • 4 Италиано мафиозо

    0 0 Отговор
    След историческия резил в Четвъртък, Каули ще подкара нова кола хахаха