8 Ноември, 2022 10:10 1 059 2

Рекордни приходи и печалби обяви Манчестър Сити

  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • футбол

Това са вторите най-силни финансови резултати в английския футбол след тези на Манчестър Юнайтед от 2019 година, когато "червените дяволи" имаха приходи от 627 милиона паунда

Рекордни приходи и печалби обяви Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити обяви рекордни приходи и рекордни печалби за финансовата 2021-22 година. Шампионът на Англия е имал приходи в размер на 613 милиона паунда, а печалбата му за периода се равнява на 41,73 милиона паунда. Това са вторите най-силни финансови резултати в английския футбол след тези на Манчестър Юнайтед от 2019 година, когато "червените дяволи" имаха приходи от 627 милиона паунда.

"През 2008 година си поставихме цел да надминем стандартите, поставени от другите клубове, така че да стопим разликата с тях. Целта ни бе един ден ние да поставяме стандартите за останалите. Статистиката и резултатите показват, че започваме да изпълняваме тази дългосрочна амбиция", заяви по този повод президентът на клуба Халдон ал-Мубарак.

Финансовите резултати за периода от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г. показват, че Сити е направил печалба от продажба на играчи в размер на 67,6 млн. паунда. За последните 5 години приходите от това перо са общо 250 млн. паунда.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    5 0 Отговор
    Всичко е счетоводни трикове, Сити не могат да напълнят стадиона си на домакинските мачове, нямат много фенове извън Англия. Откъде идват тия рекордни приходи? Собственикът рекламира себе си и плаща огромни суми за това, т.е. от единия джоб в другия.

    Коментиран от #2

  • 2 Скорпи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Много правилно....,всичко е измама... да не се съобразяват с покупката на играчи и да няма проблеми със финансовият феърплей...