Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 14:15 852 9

Легенда на "червените": Да пуснат на футболистите клипче от мача с Аякс, да видят как се играе за ЦСКА

  • цска-
  • аспарух никодимов-
  • футбол-
  • локомотив софия

Не ми харесаха срещу Локомотив, но може да са се изморили, защото мачовете са по-често

Легенда на "червените": Да пуснат на футболистите клипче от мача с Аякс, да видят как се играе за ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният футболен специалист и някогашен голям полузащитник на ЦСКА Аспарух Никодимов определи като слаба играта на тима на Саша Илич срещу Локомотив (София) в неделя. Паро призова футболистите на "червените" да изгледат клип с великата победа над европейския клубен шампион Аякс през 1973 г.

"Не ми харесаха срещу Локомотив, но може да са се изморили, защото мачовете са по-често. В крайна сметка обаче това им е работата. ЦСКА е лидер в класирането и трябва да съжаляват.

За да останеш лидер при тази конкуренция в лицето на Лудогорец не бива да допускаш такива равенства. Те имат и по-малко мачове. Така ние ги улесняваме.

Трябва да имаш манталитет за такива мачове, а те бяха безидейни и не се справиха добре. На 7 ноември 1973 година победихме Аякс с 2:0, да им пуснат клипче от мача, за да видят как се играе за ЦСКА.

Едно време създавахме по 10-12 положения за гол, вкарвахме по два, три, четири. Всеки един мач, особено когато играеш на "Армията" трябва да имаш куп положения пред вратата на противника.

Ако сбъркаме срещу Черно море на Илиан Илиев, можем да кажем довиждане на претенциите си и да се борим за второто или трето място", заяви Никодимов пред "Мач Телеграф".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батето

    1 5 Отговор
    Щото Локото нямат велики мачове в европейските сблъсъци, начело с Начко Михайлов ! Смешник .

    Коментиран от #2

  • 2 Тъщата

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Батето":

    Имат - 1 срещу динамо киев и сигурно още 1 дето не го помня

    Коментиран от #4

  • 3 Анималс

    1 4 Отговор
    Айде айде, голяма легенда си и ти. Всички знаем, че едно време като нямаше пари в трансферите отбори като Аякс, Ливърпул, Байерн, не бяха нищо особено и затова ги бихте където сварите. Не е като сега. Само Мо Салах струва 200 милиона паунда

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Аз помня

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тъщата":

    Имат голям мач и срещу Монако!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аз помня

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анималс":

    Я пак животинче? Я виж какви имена играеха тогава за Ливърпул, Байерн и Аякс! Колко пъти са били носители на КЕШ . В Ливърпул играеха уникални играчи от Уелс, Шотландия, Ирландия и Англия !
  • 7 един

    2 0 Отговор
    Едно време нашите отбори бяха на по-добро ниво от сегашните/но не кой знае колко по-добри/ а западните отбори не бяха напреднали чак толкова!Те дръпнаха много напред а ние назад,и разликата стана убийствена за нас!Иначе и преди си играехме в познатото заспало темпо,без много динамика и бягане,въпреки че ЦСКА имаше златни моменти срещу Ливърпул,Нотингам,Байерн и др. но България така и така не можа да спечели нито една Европейска титла,за разлика от някои бивши соц.страни!
  • 8 Левски 1914

    3 2 Отговор
    Бай Паро дега играят за Литекс обединен с Етрополе.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.