Last news in Fakti

12 Ноември, 2022 17:32 1 471 2

Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • брентфорд-
  • висша лига

С тази победа Брентфорд вече е 10-ти с актив от 19 точки, докато Манчестър Сити остава втори с 32 пункта на сметката си

Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Брентфорд победи Манчестър Сити с 2:1 в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Гола за "гражданите" бе дело на Фил Фодън, а Айвън Тони отбеля две попадения за "пчеличките". С тази победа Брентфорд вече е 10-ти с актив от 19 точки, докато Манчестър Сити остава втори с 32 пункта на сметката си.

Първата възможност в мача бе още в третата минута, когато Франк Ониека бе изведен сам срещу Едерсон, но стражът на Манчестър Сити направи страхотно спасяване. Само три минути след това Брентфорд отново имаше шанс да излезне напред в резултата, след като Тони получи на пеналтерията, но бразилският вратар на "гражданите" отново реагира прекрасно.

Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 16-та минута Айвън Тони получи подаване в наказателното поле, а след нескопосаната изява на Аймерик Лапорт, топката се удари в главата на английския нападател и влетя в мрежата на Едерсон и "пчеличките" поведоха в резултата.

В 29-та минута серия от падания от играчи на Манчестър Сити, които искаха на няколко пъти дузпи, но съдията не уважи тяхното желание и даде знак играта да продължи.

Фил Фодън в 41-та минута отправи първия точен удар за "гражданите" в мача, след като английският национал получи в наказателното поле, но Давид Рая бе на място и отрази изстрела. В последната минута от редовното време на първата част Мбемо получи от Тони и веднага опита с едно докосване да прехвърли Едерсон, но опитът му бе слаб и вратарят улови спокойно топката.

Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 47-та минута Кевин де Бройне центрира от корнер, а Мануел Аканджи отклони с глава, за да стигне до Фодън, който с феноменален изстрел не остави никакви шансове на стража на Брентфорд, за да изравни резултата.

Първият по-сериозен шанс през второто полувреме бе в 57-та минута, когато Жоао Кансело бе на добра позиция и стреля, но след получилият се рикошет, топката излезна в корнер. В 66-та минута Гюндоган размени добри подавания с Ерлинг Халанд и германецът получи на чиста голова позиция, но ударът му излезна в аут. В последващата ситуация Брентфорд направи хубава атака и Айвън Тони стреля от движение, но Едерсон бе на добра позиция и спаси.

Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 71-та минута Рико Хенри от Брентфорд нахлу в наказателното поле и отправи подаване към Айвън Тони, който бе на празна врата, но Аймерик Лапорт направи брилянтен шпагат, спасявайки сигурен гол. Шест минути след това Жоао Кансело опита топовен удар от дистанция, но Давид Рая отново се намеси добре, за да избие топката в ъглов удар. В първата минута на добавеното време Айвън Тони бе изведен в наказателното поле и със самочувствие премина противников играч, но Едерсон удара му в корнер.

В 98-та минута Брентфорд организира контраатака, при която Джош Дасилва получи подаване от Виса и премина страхотно през Аканджи, давайки страхотен пас към Айвън Тони, който се разписа на празна врата, за да изведе "пчеличките" напред в резултата.

Брентфорд победи Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Секунди след това нова контраатака за Брентфорд, при която Тони можеше да оформи своя хеттрик, но Кевин де Бройне изби малко преди голлинията, за да остави отбора си в мача.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И там го правят

    3 3 Отговор
    Нагласен мач!

    Коментиран от #2

  • 2 Стоян Александров

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "И там го правят":

    А добрю утрюююю.... МИЛЯРДИ СЕ СПЕЧЕЛИХА ( ????? ), МИЛЯРДИ СЕ ЗАГУБИХА ОТ ХОРАТА....бедняка си е бедняк, ама пък яде банани и кой не акачя е калъъъъъъвввв ???