12 Ноември, 2022 19:07 1 439 0

Тотнъм победи Лийдс след истински трилър (ВИДЕО)

  • тотнъм-
  • висша лига-
  • футбол

Футболистите на Антонио Конте да достигнат до трите точки с 4:3 в мач от 16-ия кръг на Премиър лийг.

Тотнъм победи Лийдс след истински трилър (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм и Лийдс изиграха истински футболен трилър изпълнен с много голове, обрати и невероятна интрига, за да успеят в крайна сметка футболистите на Антонио Конте да достигнат до трите точки с 4:3 в мач от 16-ия кръг на Премиър лийг. Гостите успяваха на три пъти да повеждат чрез Крисенсио Съмървил (10’) и на два пъти Родриго (43’), 76’), но Хари Кейн (25’), Бен Дейвис (51’) и две попадения в превърналия се в герой Родриго Бентанкур (81’, 83’) напълно преобърнаха крайния изход на двубоя.

Йоркширци изглеждаха по-остри и опасни в първите минути на двубоя и това даде резултат след точно десет миути игра, когато Крисенсио Съмървил получи малко пред границата на наказателното поле и след само няколко крачки с топка в крака откри за 0:1.

Тотнъм опита да отговори светкавично и Деян Кулушевски нахлу в наказателното поле, но върнатата към Емерсон Роял топка той отправи право в тялото на Илан Мелие. Малко след това ново влизане, този път отляво, отново завърши с изстрел на бившия играч на Барселона, но отново не достатъчно опасно. Лийдс на свой ред атакува и удари греда в 23-ата минута

“Шпорите” възстановиха равенството само минутка по-късно, когато Илан Мелие боксира една топка след корнер, но тя отиде в Кейн, който надигра бранител и вкара. Попадението обаче бе съпроводено с протести от страна на “белите” за нарушение срещу техния страж, но не бяха уважени от съдията.

Тотнъм победи Лийдс след истински трилър (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лийдс обаче успя да излезе отново напред в резултата две минути преди края на първата част, когато след корнер топката бе отклонена от няколко играчи с глава, за да достигне до Родриго, който се разписа за 1:2.

Тотнъм отново възстанови равенството пет минути след началото на втората част, когато отново Кулушевски се пребори за една топка в наказателното поле, първият изстрел на Ричарлисон се отби в тялото на бранител, но Бен Дейвис стреля повторно и реализира за 2:2. След попадението двубоят навлезе във фаза, в която усилията на двата тима не водеха до някакви по-сериозни положения.

Тотнъм победи Лийдс след истински трилър (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ново избухване се получи в 76-ата минута, когато Родриго Бентанкур сгреши в средата на терена, топката му бе отнета и веднага пратена в предни позиции, където отново Родриго пое и с много хубав удар с левия крак преодоля Юго Лорис за трети път в двубоя.

“Шпорите” за трети път успяха да възстановят равенството само пет минути по-късно, когато се повтори почти същата ситуация от второто попадение на лондончани, когато за пореден път лошо изчистена топка в наказателното поле попада в играч в бяло, този път Родруго Бентанкур, който със силен удар направи 3:3.

Тотнъм победи Лийдс след истински трилър (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Домакините изпаднаха в делириум само две минути по-късно, когато защитата на Лийдс за пореден път не бе подредена добре и допусна за пореден път Деян Кулушевски да се разходи напълно необезпокояван в наказателното поле, след което върна назад и отново Бентанкур се оказа на правилното място, за да отбележи за 4:3. Като че ли точка на спора бе сложена в 87-ата минута, когато Тайлър Адамс извърши наръшение в половината на лондончани, което му донесе втори жълт и съответно червен картон, а отборът на Джеси Марш остана с човек по-малко.

Тотнъм победи Лийдс след истински трилър (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

С тази изключително трудна, но и важна победа Тотнъм събра 29 точки след 15 срещи и продължава да заема третото място в подреждането, но успя да се доближи само на три от Манчестър Сити, който по-рано днес загуби от Брентфорд. Лийдс пък допусна трето поражение в последните пет двубоя и е едва 14-и с 15 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА