Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 21:00 3 714 5

Валери Божинов коментира кризата в Левски и отправи призив към Стоилов

  • валери божинов-
  • футбол-
  • левски-
  • станимир стоилов-
  • славия

Аз съм също като привържениците - следя представянето на отбора, силно обичам Левски, боли ме, жално ми е

Валери Божинов коментира кризата в Левски и отправи призив към Стоилов - 1
Снимка:

Бившият футболист на Левски Валери Божинов е разочарован от факта, че "сините" нямат победа вече в седем поредни срещи. Снощи тимът загуби с 1:2 домакинството си на Славия. Божинов даде интервю за колегите БЛИЦ преди да отлети към Италия:

- Валери, къде те откриваме? Търсим те за коментар относно кризата в Левски. Изненада ли се от загубата от Славия снощи?
- Здравейте, тъкмо ще се качвам на самолета. Отлитам за Флоренция, утре започвам курсовете в Коверчано. Започвам да уча за спортен директор. За мача снощи - да, и аз не очаквах да паднем от Славия. Надиграхме ги, но в крайна сметка те спечелиха. Футболът се играе на голове.

- Усеща се липсата на Билал Бари, който се възстановява след операция.
- Да, липсва. Не, че няма кой да вкарва, просто нещата не се получават. Ако Попето беше вкарал дузпата, всичко приключваше добре за Левски, щяхме да бием. Малшанс просто.

- Едва ли само на малшанс се дължи поредицата от вече 7 мача без победа.
- Г-н Стоилов трябва да коментира, не аз. Той коли и беси, към него трябва да се обърнем. В момента не съм в Левски и не мога да коментирам в детайли. Много е неприятно любимият ти отбор да се намира в такава лоша серия. Говоря като фен. Аз съм също като привържениците - следя представянето на отбора, силно обичам Левски, боли ме, жално ми е. Но наистина само г-н Стоилов може да каже проблемите и действителността в клуба. Цяла Синя България трябва да се обърнем към него. Седем поредни мача без победа... това е много лоша серия.

- Как може да бъде прекъсната тя?
- Единствeното лекарство да излезем от тази криза е с много работа. Изпитал съм го през годините. Само работейки може да се постигат успехи, и то с много работа. Трябва също така вяра, увереност, да мечтаеш и силно да го искаш. Повече работа и по-малко говорене.

- Предполагам си в контакт с момчетата в Левски, усещаш ли ги психически затормозени заради липсата на победи?
- Да, комуникираме ежедневно. Нормално е да има психологически проблем. Когато имаш позитивни резултати, е съвсем друго. А когато няма победи - има напрежение. Но във футбола винаги има напрежение. Мен ме държеше жив. Когато играех под напрежение, aдреналинът и амбицията бяха съвсем друго. Като чуя "напрежение", направо побеснявам. Това не трябва да е оправдание. Напрежението носи допълнителен хъс, мотивация. Все пак носиш фланелката на Левски, играеш пред една от най-големите публики. Снощи гледах по телевизията и се ядосвах. Всички левскари очаквахме да победим Славия и най-после да спрем лошата серия. Наистина г-н Стоилов трябва да излезе и да каже какво има. Той е всичко в Левски в момента. Аз освен да подкрепям отбора, футболистите и феновете, друго не мога да направя.

Боли ме, че Левски не побеждава. Чух се с доста момчета след мача. Нека си направят равносметка на това, което правят през седмицата, и това, което е по време на мач. При мен като не вървяха нещата, е имало случаи, когато заставам пред огледалото и сам си говоря и анализирам. Даже съм си удрял шамари, за да изкарам тигъра в очите ми.

- Това ли съветваш футболистите на Левски?
- Защо не, нека го направят. Даже бих посъветвал Ники Михайлов, Ивелин Попов, Жоро Миланов, които са най-опитните в отбора, да помогнат на г-н Стоилов. Нека седнат с него и да разговарят. Мъри Стоилов има нужда от подкрепа. Понякога шест очи виждат повече от две.

- Скоро разговарял ли си със Станимир Стоилов?
- Не, не сме се засичали скоро. Не е моя работа да коментирам работата на Станимир Стоилов. Започвам да се развивам в друга сфера - уча за спортен директор. Не мога да давам оценки. За мен уважението към дадения човек е на първо място. Категорично не бих хвърлял обвинения, не е моментът сега. Нужно е всички да сме обединени за доброто на Левски - ръководство, треньори, футболисти и фенове. До края на годината предстоят три мача, които са много важни. Футболистите трябва да направят всичко възможно да се реваншират пред феновете, а и пред самите себе си.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бря, Бря

    17 4 Отговор
    Тъкмо работа за него. Спортен директор. С тая ерудиция и интелект. Блазе на отбора, който ще има щастието да ръководи като директор... Хахаха...
  • 2 Миризлив пор

    8 4 Отговор
    В България черно тото няма! Някой да погледне какви са били коефициентите по това време? Кой е залагал?

    Коментиран от #4

  • 3 "Стомана" Перник

    10 4 Отговор
    Хехе - биел си шамари горкия. Да беше взе един винкел, че да има някакъв ефект./ ама какви ги говоря и аз - като го слушам какви ги плещи в интервютата, може и да е пробвал с винкела/
  • 4 Aлфа Bълкът

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    7 мача подред черно тото, дългът ви оправен и имате пари, и за Златан да порита на старини малко при вас.
  • 5 Хитрото 1947

    4 2 Отговор
    Тоя щастлив кадърник оправил собствения си живот и кариера и сега взел да опрая другите докат някой не го опрай изотзат завинаги.