Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 23:01 2 403 7

Бруно прати Португалия на елиминации в дербито с Уругвай

  • португалия-
  • уругвай-
  • катар 2022-
  • бруно фернандеш

„Мореплавателите“ са третият тим с гарантирано място напред

Бруно прати Португалия на елиминации в дербито с Уругвай - 1
Снимка: БГНЕС

Португалия записа успех с 2:0 над Уругвай и така си гарантира мястото на 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Катар.

Бруно Фернандеш вкара двата гола във вратата на южноамериканците, като при първия ФИФА имаше нужда от няколко минути, за да определи дали Кристияно Роналдо играе с топката при центрирането на плеймейкъра или кълбото влетя в мрежата без да има допълнително докосване след центрирането.

Вторият гол обаче бе изцяло и категорично изработен от халфа на Манчестър Юнайтед. Той сам изработи дузпа, мушкайки топката между краката на Хосе Хименез, а централният бранител я спря с ръка, докато се опитваше да се подпре на земята. ВАР се намеси за решението, защото в реално време играта продължи, но дузпата бе напълно справедливо отсъдена, а след това и реализирана от Бруно.

„Урусите“ не сътвориха достатъчно, за да претендират за нещо от срещата. Единствено Родриго Бентанкур сътвори нещо гениално и го пропиля лековато в последствие. С едно движение той финтира трима бранители на португалците, за да излезе очи в очи срещу Диого Коща, но след това стреля директно в краката на вратаря, а имаше избор между двата ъгъла на вратата или над играча на Порто.

Трите точки в крайна сметка отидоха в полза на Португалия и така заедно с Франция и Бразилия са първите три тима, които ще играят на елиминациите след изиграването на два кръга.

Уругвай пък може и да няма отбелязан гол, но шанс за класиране има, ако след 4 дни победи Гана с поне два гола разлика, а Южна Корея не вземе пълния комплект от точки срещу европейците.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 3 Отговор
    Добре че беше оня с джендърския флаг, та да ги надъха портогалските пирати.
  • 2 Aлфа Bълкът

    4 3 Отговор
    Заслужена победа за Португалия, миналото световно бяха отстранени точно Уругвай, тогава Уругвай ми бяха фаворити за титлата, но за съжаление се контузи Кавани точно срещу Португалия и без него нямаше как Уругвай да преминат през Франция, паднаха с гол дузпа май.
  • 3 Лошо ДБ/ЛГБТ, лошо

    7 4 Отговор
    Ген атанасов от ДБ/ЛГБТ нападна световното първенство с флаг забит отзаДи! Служителите на ФИФА извадиха флага изотзади и дадоха несъществуваща дузпа за Португалия!
  • 4 Меси

    4 12 Отговор
    Кристиано Роналдо е най-великия в историята.Португалия ще стане световен шампион.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 ФИФА

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Меси":

    За сега не се предвижда Португалия да стане световен шампион! Ти обаче залагай.
  • 6 Дрън дрън та пляс

    1 3 Отговор
    За два мача реално имат един гол тия "суперзвезди" останалото е падане за дузпа на манекенката роналдо и още една дузпа която не беше дузпа
  • 7 Ицо

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Меси":

    Много долна постъпка от страна на Роналдо, да се радва за първия гол, сякаш той го е вкарал. Изключително егоистична постъпка. Явно не осъзнава , че така открадна момента на Бруно, открадна радостта му, открадна славата му. За няколко месеца този човек срина целия си авторитет, граден с години. Или по-скоро показа истинското си лице.