Last news in Fakti

13 Януари, 2023 11:55 2 069 0

Зверев със сензационна новина за Надал

  • рафаел надал-
  • роджър федерер-
  • серина уилямс-
  • александър зверев-
  • ролан гарос

Рафаел, за съжаление, ще се оттегли на Ролан Гарос

Заради сериозните си контузии в последните години испанският тенисист Рафаел Надал все по-често е питан дали скоро ще се оттегли от корта.

Особено след като Роджър Федерер и Серина Уилямс решиха да сложат край на кариерите си. Испанецът не иска да говори публично за това. Неговият колега Александър Зверев обаче обяви сензационно преди началото на Australian Open, че оттеглянето на Рафа предстои.

"Рафаел Надал, за съжаление, ще се оттегли на Ролан Гарос. Не му го пожелавам, но мисля, че ще направи страхотен турнир, потенциално ще го спечели и след това ще се сбогуваме", каза Зверев пред Eurosport, цитиран от Труд.

Рафа е първият поставен на тазгодишното АО, като се има предвид, че Карлос Алкарас не е там, а срещата му с Новак Джокович се предвижда чак на финала.

В момента Надал има една титла в повече турнир от Големия шлем от Новак и наскоро той говори и за съревнованието кой ще остане в историята като най-велик тенисист:

"Не се отегчавам от дискусии за най-великите. Отношението ми към него не се е променило през всичките тези години. Накрая ще остане само един най-велик. Няма да е лесно да се определи кой е, защото всеки има своите аргументи. Все пак двама от тримата все още сме активни тенисисти. За мен най-важното е, че и Федерер, и Джокович, и аз направихме много повече, отколкото сме мечтали, и написахме история. Разбира се, че искам да съм най-големият. Това не е моята мания, но искам".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА