5 Декември, 2022 12:54 2 265 1

Съобщения на Киелини доказват за корупция в Ювентус

  • ювентус-
  • джорджо киелини-
  • скандал-
  • корупция-
  • серия а

По време на избухването на пандемията от коронавирус през 2020-а година 23-има играчи от първия отбор на Старата госпожа подписаха анекси към договорите си, с които бяха намалени заплатите им, за да може клубът да излезе от кризата

Съобщения на Киелини доказват за корупция в Ювентус - 1
Снимка:

Италианските медии публикуваха вчера съобщения от капитана на Ювентус Джорджо Киелини, за които се твърди, че защитникът е изпратил в споделена група в WhatsApp.

„Поздрави на всички, както знаете, говоря с Фабио (б.р. – Паратичи, бивш директор на Ювентус и настоящ на Тотнъм) и президента, за да намерят начин да помогнат на клуба и целия персонал в този труден момент. Шефът гарантира, че до лятото ще получим една заплата, а останалите през следващия сезон. Ако сте съгласни, ще имаме документ, подписан от президента, който гарантира всичко по-горе написано. Поради пазарното законодателство, обществото ще получи информация само, че се отказваме от заплати. УМОЛЯВАМЕ ДА НЕ ГОВОРИТЕ НИКЪДЕ ЗА ПОДРОБНОСТИ ОТ СПОРАЗУМЕНИЕТО“, пише Киелини до съотборниците си.

На следващия ден в WhatsApp групата Киелини изпраща ново съобщение, което гласи следното:

„Ще изплатят всичките ни заплати, независимо какво пише в договора, който подписахме с президента, където се разбрахме да се откажем от всичко до края на сезона. Ювентус иска да излезе с изявление, в което се казва, че сме се отказали от заплатите, за да помогнем на клуба. Благодаря за всичко“.

Част от италианските отбори в това число Ювентус, Наполи и Сампдория, бяха разследвани за изкуствено завишаване на стойността на трансферите.

По време на избухването на пандемията от коронавирус през 2020-а година 23-има играчи от първия отбор на Старата госпожа подписаха анекси към договорите си, с които бяха намалени заплатите им, за да може клубът да излезе от кризата. Но прокуратурата твърди, че тези анекси са фиктивни и Юве неправомерно е платил пълната заплата на играчите, но подписваните анекси му позволяват за плаща по-малко данъци.

Преди няколко дни президентът Андреа Аниели, неговият заместник Павел Недвед и изпълнителният директор Маурицио Аривабене, както и редица второстепенни длъжностни лица напуснаха клуба.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Рюте от Нидерландия да каже кой крив, кой прав...