Last news in Fakti

7 Декември, 2022 08:00 1 634 3

Пепе стана вторият най-възрастен голмайстор на Световно първенство

  • португалия-
  • пепе-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022

Така той се нареди на второ място зад легендата на Камерун Роже Мила

Пепе стана вторият най-възрастен голмайстор на Световно първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Защитникът на Португалия Пепе стана вторият най-възрастен голмайстор на Световно първенство. Тази вечер ветеранът вкара второто попадение за родината си при победата с 6:1 над Швейцария в 1/8-финала на Мондиала в Катар. Той се разписа в 33-ата минута след удар с глава.

Пепе е на 39 години и 283 дни. Така той се нареди на второ място зад легендата на Камерун Роже Мила. Бившият нападател на "непобедимите лъвове" е най-възрастният голмайстор на световно първенство, след като се разписва на Мондиала през 1994 година в САЩ на възраст 42 години и 39 дни.

Пепе обаче е номер 1 в тази класация за елиминационна фаза на Световно първенство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    3 3 Отговор
    Поредната безсмислена статистика . Започнах като гледам мачовете да изключва звука за да не слушам "бисерите" на спортните ни мисирки.

    Коментиран от #2

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Пускай по Немски или сръбски канали.там коментират кой на кого подава и това,което става на терена.Според мен тук в бг спортните мисири и мисирки коментират прилично и ДОРИ ИЗКАЗВАТ СВОЕ МНЕНИЕ.....
  • 3 Готин Джендър

    1 2 Отговор
    Тази снима стопли сърцето ми, какво любов и интимност!