7 Декември, 2022 21:33 2 569 1

Джейми Карагър определи най-великите 11, играли някога на световно първенство

  • джейми карагър-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Англичанинът пренебрегна почти всички действащи играчи в момента

Джейми Карагър определи най-великите 11, играли някога на световно първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Една от най-популярните фигури зад коментаторския пулт в момента - Джейми Карагър, реши да използва паузата между мачовете от световното първенство по футбол в Катар, за да посочи своите фаворити за най-добра единайсеторка в историята на турнира.

Любопитното е, че той заложи само на един действащ и в момента играч в лицето на Лука Модрич от Хърватия.

Друго условие, което Карагър спази, е да подбере само по един футболист от всяка държава, което едновременно улесни и затрудни задачата, защото така не може да се спре на конкретна „златна“ генерация за дадена нация.

На вратата той поставя Петер Шмайхел от Дания, а пред него са четирима в защита - Лилиан Тюрам от Франция, Франк Бекенбауер от Германия, Боби Мур от Англия и Паоло Малдини от Италия. Дефанзивни халфове са Шави от Испания и Модрич от Хърватска, а пред тях той постави Диего Марадона от Аржентина, Пеле от Бразилия и Йохан Кройф от Нидерландия. Единствен в атаката е Еузебио от Португалия.

В коментарите мнозина го критикуват, че е пренебрегнал Зинедин Зидан, а ние ще добавим, че всеки един подобен отбор би следвало да започва с Роналдо Назарио, но едва ли има кой да ни слуша толкова.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    1 0 Отговор
    Герд Мюлер къде остана...