Last news in Fakti

9 Декември, 2022 07:00 1 197 4

Притеснителна равносметка за Левски, но целта е постижима

  • левски-
  • футбол-
  • станимир стоилов

В момента “сините” са на шесто място с 30 точки, но имат само една повече от 7-мия Черно море и с четири от 8-мия Локомотив (София) и 9-тия Арда (Кърджали)

Притеснителна равносметка за Левски, но целта е постижима - 1
Снимка: БГНЕС

Левски игра добре през есента, но не постигна необходимите резултати, за да бъде в челото на класирането и през първите кръгове на пролетта преди плейофите ще се бори да остане в топ 6 на класирането в efbet Лига, пише "Тема Спорт". В момента “сините” са на шесто място с 30 точки, но имат само една повече от 7-мия Черно море и с четири повече от 8-мия Локомотив (София) и 9-тия Арда (Кърджали).

Левски започна перфектно полусезона, но след успеха срещу ЦСКА през септември започна техния срив. От “вечното дерби” насам левскарите не успяха да спечелят в осем поредни срещи, като се наблюдават и няколко други тревожни тенденции.

Най-притеснителното в лагера на Станимир Стоилов е, че неговите възпитаници така и не успяха да демонстрират морално-волеви качества да се изправят на краката си след като изостанат в резултата. “Сините” нямат нито един обрат през есенния сезон. Тази тенденция пролича още в първия кръг срещу ЦСКА 1948, когато не успяха да обърнат резултата в своя полза, въпреки че през голяма част от срещата играха с човек повече и в крайна сметка отстъпиха с 0:1. Това се случи в още три мача - в двата двубоя със Славия, изгубени с 1:2, и при поражението от Локомотив (София) с 2:3 на стадиона в квартал Надежда.

Месеците след паузата ще покажат дали сините са готови за нещо повече в efbet Лига този сезон. Въпреки че шампионската титла вече изглежда мираж при изоставане на цели 14 точки от лидера ЦСКА, “сините” не са толкова далеч от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Целта е постижима, защото Левски показа някои положителни неща въпреки че неколкократно разочарова феновете си. Това е отборът, който записа най-много сухи мрежи - в цели 12 от 18 мача “сините” не допуснаха попадение. Левски беше и сравнително резултатен - бяха отбелязани 25 попадения, от които 7 с глава. И всичко това бе сторено в рамките на коректността - едва 38 жълти картона бяха посочени на футболисти със синя фланелка.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    4 3 Отговор
    Като нищо ще се спасят от изпадане!
  • 2 Мъри

    4 2 Отговор
    Топидиот, само ги лъже...
  • 3 Равносметката

    2 0 Отговор
    е,че положението е засада!
  • 4 Левски 1914

    2 3 Отговор
    Мача с пристигналия от град Ловеч отбор обединен с Етрополе не е вечно дерби, вечното дерби беше преди 6 години.