Last news in Fakti

21 Декември, 2022 15:00 3 735 1

Футболист заплашен от смъртно наказание заради жест след гол (СНИМКА)

  • футбол-
  • иран-
  • футболист-
  • насаджи-
  • мейсам тохидаст-
  • санат нафт

29-годишният футболист хвана врата си с едната ръка, а с другата направи въображаема примка над главата си

Футболист заплашен от смъртно наказание заради жест след гол (СНИМКА) - 1
Снимка: БГНЕС

Мейсам Тохидаст вкара гол за Санат Нафт в мача от 12-ия кръг на иранското първенство срещу Насаджи (2:0) и вместо да празнува, направи жест, напомнящ на обесване. По този начин той изрази протест срещу смъртното наказание в страната. 29-годишният футболист хвана врата си с едната ръка, а с другата направи въображаема примка над главата си.

Подобни прояви на протест се наказват сурово от иранските власти, които вече осъдиха на смърт стотици души, като между тях има и спортисти. По-рано стана известно, че 26-годишният бивш защитник на иранския Трактор - Амир Реза Наср Азадани, е бил арестуван в края на ноември, а по-късно името му се появи в списъка на осъдените на смърт.

Масовите протести в Иран започнаха през септември след смъртта на момиче, което беше задържано от полицията за "неподходящо носене на хиджаб". По-късно тя изпадна в кома и почина.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    4 7 Отговор
    Мда, това са съюзниците на терористична рузия ...